Agent veroordeeld wegens diefstal naaktfoto's uit iPhone

Een Amerikaanse agent heeft bekend dat hij naaktfoto’s heeft gestolen uit de iPhone van een arrestant. De 23-jarige vrouw kwam erachter toen zij later in iCloud zag dat de foto’s naar een haar onbekend telefoonnummer waren verzonden.

Californische parlement eist 'kill switch' in smartphones, tegen diefstal boris boef blog

De vrouw was gearresteerd, en gaf de agent het wachtwoord van haar iPhone zodat ze een telefoonnummer kon opzoeken dat ze mocht bellen. De agent bleek later niet alleen maar de contactenlijst voor de vrouw te hebben geraadpleegd. Terwijl ze in de cel zat, bekeek hij haar foto’s, waar een paar naaktselfies tussen zaten. Die stuurde hij door naar zijn eigen telefoon. De agent lichtte er zelfs een collega over in, die hij een sms stuurde met de tekst dat de vrouw een prachtig lichaam had.

Na de ontdekking van de vrouw die via iCloud zag dat haar foto’s naar een onbekend nummer waren gestuurd, viel de agent direct door de mand. Hij had het overigens al eens eerder gedaan, en is nu aangeklaagd voor diefstal van foto’s uit twee telefoons. Zes spannende plaatjes heeft hij gestolen en daarvoor staat hij nu voor de rechter, waar hij via zijn advocaat liet weten dat hij er spijt van heeft.

De agent heeft ontslag genomen en kan celstraf krijgen. Twee collega’s die hij de plaatjes had doorgestuurd, worden niet vervolgd. Ze krijgen wel een uitbrander.

De baas van de agent is razend. Hij vertelde de krant: “Als een organisatie verwachten wij het hoogste niveau van integriteit en moraal van iedereen in ons korps, en in onze organisatie is geen plaats voor individuen die de wet manipuleren voor hun eigen persoonlijke gewin.”

Bron: CNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple iOS Memories schitterende reclame

Videobyte: Apple toont ontroerende reclame voor iOS Memories lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

iOS 11 opslagruimte

Zo installeer je nu al iOS 11 op je iPhone of iPad lees verder

iOS 11 iPhones iPads

Deze iPhones en iPads krijgen later dit jaar iOS 11 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters