Agent veroordeeld wegens diefstal naaktfoto's uit iPhone

Een Amerikaanse agent heeft bekend dat hij naaktfoto’s heeft gestolen uit de iPhone van een arrestant. De 23-jarige vrouw kwam erachter toen zij later in iCloud zag dat de foto’s naar een haar onbekend telefoonnummer waren verzonden.

Californische parlement eist 'kill switch' in smartphones, tegen diefstal boris boef blog

De vrouw was gearresteerd, en gaf de agent het wachtwoord van haar iPhone zodat ze een telefoonnummer kon opzoeken dat ze mocht bellen. De agent bleek later niet alleen maar de contactenlijst voor de vrouw te hebben geraadpleegd. Terwijl ze in de cel zat, bekeek hij haar foto’s, waar een paar naaktselfies tussen zaten. Die stuurde hij door naar zijn eigen telefoon. De agent lichtte er zelfs een collega over in, die hij een sms stuurde met de tekst dat de vrouw een prachtig lichaam had.

Na de ontdekking van de vrouw die via iCloud zag dat haar foto’s naar een onbekend nummer waren gestuurd, viel de agent direct door de mand. Hij had het overigens al eens eerder gedaan, en is nu aangeklaagd voor diefstal van foto’s uit twee telefoons. Zes spannende plaatjes heeft hij gestolen en daarvoor staat hij nu voor de rechter, waar hij via zijn advocaat liet weten dat hij er spijt van heeft.

De agent heeft ontslag genomen en kan celstraf krijgen. Twee collega’s die hij de plaatjes had doorgestuurd, worden niet vervolgd. Ze krijgen wel een uitbrander.

De baas van de agent is razend. Hij vertelde de krant: “Als een organisatie verwachten wij het hoogste niveau van integriteit en moraal van iedereen in ons korps, en in onze organisatie is geen plaats voor individuen die de wet manipuleren voor hun eigen persoonlijke gewin.”

Bron: CNET

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters