Agent veroordeeld wegens diefstal naaktfoto's uit iPhone

Een Amerikaanse agent heeft bekend dat hij naaktfoto’s heeft gestolen uit de iPhone van een arrestant. De 23-jarige vrouw kwam erachter toen zij later in iCloud zag dat de foto’s naar een haar onbekend telefoonnummer waren verzonden.

Californische parlement eist 'kill switch' in smartphones, tegen diefstal boris boef blog

De vrouw was gearresteerd, en gaf de agent het wachtwoord van haar iPhone zodat ze een telefoonnummer kon opzoeken dat ze mocht bellen. De agent bleek later niet alleen maar de contactenlijst voor de vrouw te hebben geraadpleegd. Terwijl ze in de cel zat, bekeek hij haar foto’s, waar een paar naaktselfies tussen zaten. Die stuurde hij door naar zijn eigen telefoon. De agent lichtte er zelfs een collega over in, die hij een sms stuurde met de tekst dat de vrouw een prachtig lichaam had.

Na de ontdekking van de vrouw die via iCloud zag dat haar foto’s naar een onbekend nummer waren gestuurd, viel de agent direct door de mand. Hij had het overigens al eens eerder gedaan, en is nu aangeklaagd voor diefstal van foto’s uit twee telefoons. Zes spannende plaatjes heeft hij gestolen en daarvoor staat hij nu voor de rechter, waar hij via zijn advocaat liet weten dat hij er spijt van heeft.

De agent heeft ontslag genomen en kan celstraf krijgen. Twee collega’s die hij de plaatjes had doorgestuurd, worden niet vervolgd. Ze krijgen wel een uitbrander.

De baas van de agent is razend. Hij vertelde de krant: “Als een organisatie verwachten wij het hoogste niveau van integriteit en moraal van iedereen in ons korps, en in onze organisatie is geen plaats voor individuen die de wet manipuleren voor hun eigen persoonlijke gewin.”

Bron: CNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Is de beeldverhouding van de Galaxy S8 en andere nieuwe smartphones de toekomst? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters