Agentschap Telecom legt Telfort een boete op

Het telecombedrijf Telfort heeft van het Agentschap Telecom een boete van 5 miljoen gekregen omdat het de voorwaarden van zijn UMTS-vergunning niet naleeft.

agenstschap telecom

Telfort heeft in 2002 een vergunning voor een UMTS-netwerk verkregen van de overheid, net als T-Mobile, Vodafone, Orange en KPN. De overheid heeft natuurlijk voorwaarden gesteld voor het verstrekken van deze vergunningen aan de telecomoperators. De eis waaraan Telfort zich niet gehouden heeft houdt in dat het telecombedrijf verplicht was om de netwerken volledig te benutten. De toezichthouders op de draadloze en vaste communicatie geven de volgende reden voor deze eis: “Als de frequentie niet gebruikt wordt, is het beter om deze terug te geven aan de overheid. Er is in de markt voldoende animo om vrijgekomen frequentieruimte te kunnen gebruiken”.

Het Agentschap heeft op basis van metingen ontdekt dat Telfort zijn netwerk niet volledig heeft uitgerold, ze hebben namelijk op 300 punten gemeten of er dekking was op het netwerk en op 48 punten was dit niet het geval. Telfort had dus de frequentie terug moeten geven aan de overheid of het netwerk moeten uitbreiden, dit heeft het bedrijf niet gedaan. De boete hiervoor was vorig jaar al aangekondigd, maar de dochter van KPN ging daartegen in beroep, de uitslag hiervan is nog niet bekend.

Bron: Beursduivel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hans -

    Ze zijn goedkoop maar leveren dan ook maar half werk als het om UMTS dekking gaat. Zo heb ik binnenshuis niet eens volledige gprs ontvangst, laat staan UMTS. Als je er over klaagt dan roepen ze dat de oorzaak bij KPN ligt en dat ze er zelf niks aan kunnen doen, terwijl ze diezelfde KPN wel gebruiken voor klantenwerving omdat ze gebruik zouden maken van het beste netwerk van Nederland. Wie misleid hier nou de boel, KPN, Telfort of beiden?

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters