Agentschap Telecom legt Telfort een boete op

Het telecombedrijf Telfort heeft van het Agentschap Telecom een boete van 5 miljoen gekregen omdat het de voorwaarden van zijn UMTS-vergunning niet naleeft.

agenstschap telecom

Telfort heeft in 2002 een vergunning voor een UMTS-netwerk verkregen van de overheid, net als T-Mobile, Vodafone, Orange en KPN. De overheid heeft natuurlijk voorwaarden gesteld voor het verstrekken van deze vergunningen aan de telecomoperators. De eis waaraan Telfort zich niet gehouden heeft houdt in dat het telecombedrijf verplicht was om de netwerken volledig te benutten. De toezichthouders op de draadloze en vaste communicatie geven de volgende reden voor deze eis: “Als de frequentie niet gebruikt wordt, is het beter om deze terug te geven aan de overheid. Er is in de markt voldoende animo om vrijgekomen frequentieruimte te kunnen gebruiken”.

Het Agentschap heeft op basis van metingen ontdekt dat Telfort zijn netwerk niet volledig heeft uitgerold, ze hebben namelijk op 300 punten gemeten of er dekking was op het netwerk en op 48 punten was dit niet het geval. Telfort had dus de frequentie terug moeten geven aan de overheid of het netwerk moeten uitbreiden, dit heeft het bedrijf niet gedaan. De boete hiervoor was vorig jaar al aangekondigd, maar de dochter van KPN ging daartegen in beroep, de uitslag hiervan is nog niet bekend.

Bron: Beursduivel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hans -

    Ze zijn goedkoop maar leveren dan ook maar half werk als het om UMTS dekking gaat. Zo heb ik binnenshuis niet eens volledige gprs ontvangst, laat staan UMTS. Als je er over klaagt dan roepen ze dat de oorzaak bij KPN ligt en dat ze er zelf niks aan kunnen doen, terwijl ze diezelfde KPN wel gebruiken voor klantenwerving omdat ze gebruik zouden maken van het beste netwerk van Nederland. Wie misleid hier nou de boel, KPN, Telfort of beiden?

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters