Air France KLM start proef met NFC-boardingpass

Luchtvaartmaatschappij Air France KLM gaat het komende half jaar op twee vaste trajecten een proef draaien met boarden via NFC. Het gebruikt hiervoor smartphones van Orange.

Vodafone mWallet NFC

Een selecte groep passagiers krijgt de smartphones en kunnen op vluchten tussen Toulouse-Blagnac en Parijs-Orly geheel papierloos het vliegtuig in. Ze ontvangen hun boardingpass namelijk via Near Field Communication. Dit gebeurt bij de gebruikelijke check-in.

Door in de luchthaven de smartphone tegen speciale readers te houden kunnen zij eenvoudig de verschillende procedures doorlopen. Hierbij maken ze ook gebruik van voorrangsrijen: boarden gaat dus met NFC ook nog een stuk sneller.

De proefperiode loopt tot 31 december van dit jaar. Het is nog onbekend of en wanneer Air France de mogelijkheden om met NFC te boarden gaat vergroten. In principe is deze test goed nieuws voor Nederlanders, aangezien KLM ook tot Air France bhoort.

“Air France zoekt voortdurend naar nieuwe producten, oplossingen en diensten die de reiservaring voor onze klanten kunnen verbeteren en hun reis vereenvoudigen voor, tijdens en na de vlucht”, stelt Jean-Christophe Gaudeau, innovatiemanager bij Air France KLM . “De deelname van Air France in het testen van NFC-technologie bij het boarden, illustreert ons streven om een pionier in de markt te zijn met innovaties waar onze passagiers baat bij hebben.”

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters