WSJ: AirPods uitstel heeft negatieve invloed op reputatie Apple

Het uitstellen van de Apple AirPods heeft een negatieve invloed op de reputatie van Apple, aldus de Wall Street Journal. Ondertussen duiken er steeds meer mogelijke verklaringen op.

Apple AirPods

iPhone 7 AirPodsApple nam met de iPhone 7 en iPhone 7 Plus de controversiële beslissing om afscheid te nemen van de headphone jack. Consumenten kunnen de Lightning Port gebruiken om muziek te luisteren, maar wat Apple betreft zijn draadloze oordopjes de toekomst. Dan gaat het vooral om Apple’s eigen AirPods. Allemaal leuk en aardig, maar helaas zijn de officiele draadloze oordopjes van de fabrikant nog steeds niet verkrijgbaar.

Uitstel

Afgelopen oktober kondigde Apple aan dat de Bluetooth oordopjes waren uitgesteld. Er werd geen reden genoemd, naast dat het product nog niet klaar is voor een lancering. Men hoopte dat de smartphonefabrikant de AirPods nog voor kerst uit zou brengen, maar die kans lijkt steeds kleiner te worden. Barclays voorspelde vorige maand dat Apple deze maand met de productie zou beginnen, in kleine oplages. Het gaat volgens de bank om zo’n 10 miljoen tot 15 miljoen exemplaren. Gezien er al vijf keer zoveel iPhone 7 toestellen zijn verkocht zal niet elke eigenaar kunnen ervaren hoe Apple de toekomst van muziek luisteren ziet.

Negatieve invloed

Volgens de Wall Street Journal heeft het uitstel een negatieve invloed op de reputatie van Apple. Het wegnemen van de headphone jack was al een controversiële beslissing, en het helpt al helemaal niet als je direct geopperde vervanging niet eens beschikbaar is. Het is kritiek die recentelijk steeds vaker op Apple geleverd wordt. Het bedrijf stond altijd bekend om zijn simpliciteit en ‘it just works’, maar met alle dongles, uitstel en verschillende versies van recente producten lijkt dat verleden tijd. Men wijst ook op het gebrek aan duidelijkheid en communicatie van Apple’s kant, vooral voor consumenten die twijfelen of kunnen wachten op de AirPods of dat ze met draadloze oordopjes van een ander merk aan de slag willen gaan.

Wat is het probleem?

AirPodsMaar wat is dan het probleem? Beide oordopjes moeten natuurlijk onafhankelijk van elkaar geluiden ontvangen, iets wat volgens geruchten niet goed werkt. Beide signalen zouden elkaar naar verluidt storen. Daarnaast noemen sommige bronnen de microfoon van de AirPods als een mogelijke pretbederver. Volgens analist Neil Cybart heeft Apple besloten om de lancering uit te stellen nadat critici met de AirPods aan de slag gingen en problemen ondervonden. Het bedrijf kan beter zijn product uitstellen en een goed product afleveren, dan zulke dure oordopjes uitbrengen die vervolgens helemaal niet goed blijven te werken. “Het probleem van de AirPods moet groot zijn, want anders had Apple voor geen goud de feestdagen willen missen. De AirPods hadden echt een knaller kunnen zijn, maar Apple kwam blijkbaar voor grotere verrassingen te staan.” Aldus Nick Hunn van WiFore Wireless Consulting. Naar verwachting komen de draadloze oordopjes begin 2017 uit.

Bron: WSJ

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters