Al een miljoen Pebble-smartwatches verkocht

Pebble heeft al een miljoen smartwatches verkocht sinds het bedrijf met de productie van deze wearables begon. Het miljoen werd aangetikt op 31 december 2014.

Al een miljoen Pebble-smartwatches verkocht img 20150202 205322
De Pebble Steel.

Pebble heeft tot dusver nog maar twee producten op de markt: een Pebble van plastic en een Pebble Steel, die precies dezelfde hardware en software bezit, maar die een kast en een bandje van staal (en leer) heeft. Daar gaat dit jaar verandering in komen, onthult Pebble. Het bedrijf kondigt aan een nieuw softwareplatform te beginnen en er komen ook nieuwe producten aan.

Het softwareplatform van de huidige Pebble-horloges is bijzonder populair. Er zijn al zesduizend apps en zeker evenveel wijzerplaten te krijgen. Je kunt er maximaal acht installeren op de Pebble.

Het bedrijf wil desondanks van het app-model af en werkt aan een nieuwe manier om de toekomstige generatie smartwatches van slimme functies te voorzien. Dat zou compleet anders werken dan de apps op de huidige Pebbles.

Pebble heeft inmiddels zijn personeelsbestand uitgebreid van dertig naar honderd, en heeft ontwerpers van LG’s WebOS ingehuurd die aan de software moeten gaan werken. Ook is een web-emulator online gezet, waarmee ontwikkelars hun apps kunnen testen via een browser.

Daarmee wil Pebble de strijd aangaan met de smartwatches die op het Android Wear-platform draaien, en met de Apple Watch. Ondanks alle beperkingen van het Pebble OS heeft het platform toch ruimschoots bewezen een blijvertje te zijn, want er wordt erg veel voor ontwikkeld.

Bron: Android Authority

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters