Al negen miljoen preorders voor Samsung Galaxy S III

Het nieuwe Androidvlaggenschip van Samsung, de Galaxy S III, is nog niet eens in de winkels te krijgen, maar er zijn nu al negen miljoen preorders binnen. Meer dan honderd telefoonbedrijven willen het toestel aan hun klanten aanbieden.

Samsung Galaxy S III

Daarmee neemt de Galaxy S III het succes over van zijn voorgangers, de Galaxy S en de S II die allebei meer dan tien miljoen keer zijn verkocht. De dure telefoons voeren het topsegment van de Androidsmartphones aan.

De Korea Economic Daily maakte melding van het cijfer van negen miljoen preorders. Samsung is inmiddels op smartphonegebied groter dan Apple, en als telefoonmaker (ook dumbphones) groter dan Nokia. Waarmee de Koreaanse fabrikant de onbetwiste nummer een is in de wereld op beide gebieden.

Eind deze maand gaat de Samsung Galaxy S III in de verkoop. In Duitsland komt de telefoon het eerst in de winkels, op 29 mei. De dagen en weken daarna komen de andere landen aan de beurt. De meeste webshops in Nederland melden een leverdatum van half juni.

De fabriek in Zuid-Korea waar het nieuwe vlaggenschip wordt geproduceerd, loopt nu volgens de Koreaanse krant op zijn volle productiecapaciteit. Er rollen vijf miljoen S III’s per maand van de lopende band.

Verwacht wordt dat de succesvolle verkoop van de nieuwe superphone ”substantieel zal bijdragen” tot de financiële resultaten van Samsung in het tweede kwartaal.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Marc Eversdijk -

  Ik vraag me af hoe de meeste telco's de S3 in de markt zetten. Als alternatief voor de iPhone of als Android-toestel?

 2. djbosanac -

  Dit zijn pre-orders van telefoonbedrijven. Dus geen mensen die bij een telefoonbedrijf hem hebben ge-pre-ordered. Met zo'n lelijk desing (mijn mening) vind ik dat erg veel. 🙂 Mja het is meer omdat S2 goed verliep qua verkoop dat mensen daarbij blijven. Moet je denken aan de nokia periode van vroeger.

  1. Danijel -

   Jup, maar dit betekent wel simpelweg daat Samsung er al zo veel heeft verkocht. Bizar groot aantal al voor het toestel in de winkels ligt.

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters