Al negen miljoen preorders voor Samsung Galaxy S III

Het nieuwe Androidvlaggenschip van Samsung, de Galaxy S III, is nog niet eens in de winkels te krijgen, maar er zijn nu al negen miljoen preorders binnen. Meer dan honderd telefoonbedrijven willen het toestel aan hun klanten aanbieden.

Samsung Galaxy S III

Daarmee neemt de Galaxy S III het succes over van zijn voorgangers, de Galaxy S en de S II die allebei meer dan tien miljoen keer zijn verkocht. De dure telefoons voeren het topsegment van de Androidsmartphones aan.

De Korea Economic Daily maakte melding van het cijfer van negen miljoen preorders. Samsung is inmiddels op smartphonegebied groter dan Apple, en als telefoonmaker (ook dumbphones) groter dan Nokia. Waarmee de Koreaanse fabrikant de onbetwiste nummer een is in de wereld op beide gebieden.

Eind deze maand gaat de Samsung Galaxy S III in de verkoop. In Duitsland komt de telefoon het eerst in de winkels, op 29 mei. De dagen en weken daarna komen de andere landen aan de beurt. De meeste webshops in Nederland melden een leverdatum van half juni.

De fabriek in Zuid-Korea waar het nieuwe vlaggenschip wordt geproduceerd, loopt nu volgens de Koreaanse krant op zijn volle productiecapaciteit. Er rollen vijf miljoen S III’s per maand van de lopende band.

Verwacht wordt dat de succesvolle verkoop van de nieuwe superphone ”substantieel zal bijdragen” tot de financiële resultaten van Samsung in het tweede kwartaal.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Marc Eversdijk -

  Ik vraag me af hoe de meeste telco's de S3 in de markt zetten. Als alternatief voor de iPhone of als Android-toestel?

 2. djbosanac -

  Dit zijn pre-orders van telefoonbedrijven. Dus geen mensen die bij een telefoonbedrijf hem hebben ge-pre-ordered. Met zo'n lelijk desing (mijn mening) vind ik dat erg veel. 🙂 Mja het is meer omdat S2 goed verliep qua verkoop dat mensen daarbij blijven. Moet je denken aan de nokia periode van vroeger.

  1. Danijel -

   Jup, maar dit betekent wel simpelweg daat Samsung er al zo veel heeft verkocht. Bizar groot aantal al voor het toestel in de winkels ligt.

The Witness

Kom erachter wie je bent in The Witness, een must-play spel voor iOS lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple iPhone 8

Test: kan de iPhone 8 tegen vuur, sleutels en messen? lees verder

iPhone X

Toch maar de iPhone 8? We hebben slecht nieuws over de iPhone X lees verder

iPhone 8

5 redenen om (niet) voor de iPhone 8 en 8 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 design Google

Google sluit grote deal met smartphone-tak HTC: alles wat je moet weten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters