Breng voortaan je ingrediënten tot leven met de Albert Heijn AR app

Met het oog op allerlei allergenen in voedsel zoals gluten en soja en speciale diëten willen mensen steeds meer informatie hebben over producten die ze in de supermarkt kopen. Omdat al deze informatie niet past op het redelijk kleine etiket heeft Albert Heijn iets creatievers bedacht. Aangezien augmented reality toch in opkomst is, waarom niet een AR app die de informatie tot leven brengt op je smartphone? Vanaf nu komen onder andere je kipfilet en zalm tot leven met de AH Productscanner. Misschien wat minder fijn dat je ze daarna gaat opeten..

AH Productscanner AR app

 

Scan de verpakking en kom alles te weten over je zalm

De AH Productscanner is beschikbaar voor zowel iOS en Android en werkt met de camera van je smartphone. Net zoals met een QR code scan je de voorkant van de verpakking met je camera, totdat het vlak groen wordt. Vervolgens krijg je een leuke animatie van het desbetreffende product in AR en heb je toegang tot informatie over ingrediënten, voedingswaarden, allergenen en de herkomst van het product. De AR app kan je zelfs helpen met inspiratie op doen als je niet weet wat je die dag moet gaan koken. Je krijgt namelijk ook een heerlijk recept aangeboden met als hoofdingrediënt het product dat je hebt gescand. Een tip voor versie twee van de app is dat je aan de hand van het recept meteen ook een boodschappenlijstje kunt maken, aangezien je dan toch al in de Albert Heijn bent.

AH Productscanner AR app

Voorlopig 35 producten scanbaar met de AR app

Omdat het systeem nog nieuw is kun je nog niet meteen alle producten in de supermarkt scannen. Producten die werken met de app hebben een speciale sticker. Het zijn er op het moment vijfendertig uit de vlees en vis en vleeswaren afdeling. Scan je een pakje zalm, dan zie je het volledige beeste rondzwemmen in de lucht. Bij de Black Angus burger willen we vergeten dat het van een dier afkomstig is en krijg je meteen een zwevende hamburger te zien. Uiteraard is het de bedoeling dat steeds meer producten gescand kunnen worden, maar aangezien er duizenden items zijn zal het nog wel even duren voordat je alles in AR kunt bekijken.

Sommige mensen proberen zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven en zoeken producten die zo vers mogelijk zijn. Hoewel je in de Albert Heijn een behoorlijke selectie hebt van producten die vers zouden zijn, kan het natuurlijk nooit verser zijn dan wanneer je het zelf uit de natuur haalt. Ook daar is een app voor. Met de app van Deense chef kook René Redzepi weet je altijd waar je puur natuur voedsel in het “wild” kunt vinden.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters