Alcatel belooft goedkope smartwatches die er goed uitzien

Alcatel heeft een aantal goedkope smartwatches aangekondigd die niet al teveel geld hoeven te kosten en er toch goed uitzien. Helaas heeft de fabrikant er verder weinig informatie over prijsgegeven.

Alcatel belooft goedkope smartwatches die er goed uitzien alcatelonetouch watch

Net voor de CES-beurs in Las Vegas proberen fabrikanten tech-journalisten naar hun presentaties te krijgen door er alvast iets over prijs te geven. Alcatel is dat alvast gelukt, want de interesse in hun nieuwe One Touch-smartwatchaanbod is groot. Dat komt vooral door hun uiterlijk: ze zien eruit als horloges, en niet als een lompe minicomputer aan de pols.

Maar het uiterlijk is eigenlijk het enige wat Alcatel erover prijs wil geven op dit moment, behalve de kreet dat de smartwatches ook ‘smart’ geprijsd zullen worden. Dat kan alleen maar duiden op een concurrerend prijskaartje.

De horloges hebben een ronde wijzerplaat, met verwisselbare horlogebandjes. Wat voor besturingssysteem erop draait en wat je ermee kunt blijft onduidelijk. Zo te zien kun je de horloges in ieder geval uitrusten met bandjes van staal, leer of rubber. Mocht het horloge lopen op Android Wear, dan valt in de toekomst een omvangrijk app-aanbod voor deze smartwatch te verwachten, maar zoals gezegd is dat nog niet duidelijk. Het kan ook zijn dat Alcatel een zelfontwikkeld besturingssysteem op het horloge heeft gezet, waarmee het nut als smartwatch aanzienlijk vermindert.

Over een kleine week worden de horloges officieel gepresenteerd en dan valt er hier meer over te lezen.

Bron: Ubergizmo

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters