Alcatel brengt 4G naar midrangetoestellen

BARCELONA – Alcatel onthult vandaag in Barcelona onder andere de POP S3, POP S7 en POP S9: drie midrangetoestellen met een adviesprijs tussen de 169 en 289 euro die 4G-internet ondersteunen.

Alcatel brengt 4G naar midrangetoestellen pop s9 color range
De Alcatel POP S9

De S3 heeft een schermgrootte van 4 inch, de S7 van 5 en S9 van 5,9 inch. De schermen verschillen nog wat meer van elkaar. Zo heeft de S9 een HD IPS-display, de S7 een qHD IPS-display en de S3 een WVGA-display. De S3 en S9 hebben een quadcoreprocessor van 1,2 GHz, de S7 klokt 1,3 GHz.

De S3 en S7 hebben beide een camera van 5 megapixels, maar bij de S7 zit wél een flitser en VGA. De S9 heeft als enige twee camera’s. Achter schiet je ze in 8 megapixels, voor in 2 megapixels. De S9 is met 8,5 millimeter de dunste van de drie, de S3 met 9,8 millimeter de dikste.

Alcatel komt met een breed scala aan voorwerpen zodat gebruikers hun telefoon kunnen personaliseren, zoals batterijcovers en andere accessoires. “De POP S-serie maakt een LTE-smartphone leuk, eenvoudig en bereikbaar voor iedereen. Een ideale eerste LTE-smartphone. De POP S-serie biedt een toestel dat geschikt is voor elke behoefte, of dat nu streaming, surfen of het creëren van content is. Net als het kiezen van een t-shirt, kiest u gewoon uw maat en uw favoriete kleur.”

Alcatel maakte tevens in Barcelona bekend hun samenwerking met Mozilla verder uit te bouwen. De twee bedrijven gaan nauwer samenwerken om Firefox OS te implementeren in tablets en midrangesmartphones. Het resulteert in de presentatie van vier toestellen, drie telefoons en een tablet, de Fire 7.

De Fire 7 is 9,9 millimeter dun en weegt 285 gram. Hij heeft een 7 inch qHD-display en de dualcoreprocessor klokt 1,2 GHz. Veel meer specificaties zijn er over het toestel van Alcatel nog niet bekend. We weten wel wat meer van de drie telefoons, de Fire C, E en S, die het in samenwerking met Mozilla op de markt brengt.

Bij de Fire E en S is 4G-internet een optie. De twee toestellen hebben beide een schermgrootte van 4,5 inch en een quadcoreprocessor van 1,2 GHz. Het verschil zit ‘m in de camera’s. De S schiet achter kiekjes in 8 en voor in 2 megapixels, de E achter in 5 en voor in VGA. De Fire C is het instapmodel, met een schermgrootte van 3,5 inch en wordt door Alcatel een telefoon in broekzakformaat genoemd.

Alcatel brengt 4G naar midrangetoestellen fire e orange
Alcatel Fire E

Dan Dery, chief marketing officer van Alcatel Onetouch, is blij met de samenwerking met Mozilla. “Als een launch partner voor Firefox OS, weten we dat onze klanten onze eenvoudige gebruikersinterface en vlotte navigatie waarderen. We zien veel mogelijkheden om deze voordelen te vertalen in een grotere verscheidenheid aan apparaten voor meer consumenten en we zijn verheugd om dit samen met Mozilla te realiseren.”

Ook Li Gong, vicepresident van Mobile Devices bij Mozilla, is blij. “We zijn blij met Alcatel Onetouch als strategische partner om zo hun geweldige smartphone-ervaring naar nog meer mensen over de hele wereld te brengen met Firefox OS. Na het succes van de Alcatel Onetouch Fire, is het fantastisch om een nog breder scala van Firefox OS-apparaten te presenteren en dat door te ontwikkelen naar high-end devices.”

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters