Alcatel brengt 4G naar midrangetoestellen

BARCELONA – Alcatel onthult vandaag in Barcelona onder andere de POP S3, POP S7 en POP S9: drie midrangetoestellen met een adviesprijs tussen de 169 en 289 euro die 4G-internet ondersteunen.

Alcatel brengt 4G naar midrangetoestellen pop s9 color range
De Alcatel POP S9

De S3 heeft een schermgrootte van 4 inch, de S7 van 5 en S9 van 5,9 inch. De schermen verschillen nog wat meer van elkaar. Zo heeft de S9 een HD IPS-display, de S7 een qHD IPS-display en de S3 een WVGA-display. De S3 en S9 hebben een quadcoreprocessor van 1,2 GHz, de S7 klokt 1,3 GHz.

De S3 en S7 hebben beide een camera van 5 megapixels, maar bij de S7 zit wél een flitser en VGA. De S9 heeft als enige twee camera’s. Achter schiet je ze in 8 megapixels, voor in 2 megapixels. De S9 is met 8,5 millimeter de dunste van de drie, de S3 met 9,8 millimeter de dikste.

Alcatel komt met een breed scala aan voorwerpen zodat gebruikers hun telefoon kunnen personaliseren, zoals batterijcovers en andere accessoires. “De POP S-serie maakt een LTE-smartphone leuk, eenvoudig en bereikbaar voor iedereen. Een ideale eerste LTE-smartphone. De POP S-serie biedt een toestel dat geschikt is voor elke behoefte, of dat nu streaming, surfen of het creëren van content is. Net als het kiezen van een t-shirt, kiest u gewoon uw maat en uw favoriete kleur.”

Alcatel maakte tevens in Barcelona bekend hun samenwerking met Mozilla verder uit te bouwen. De twee bedrijven gaan nauwer samenwerken om Firefox OS te implementeren in tablets en midrangesmartphones. Het resulteert in de presentatie van vier toestellen, drie telefoons en een tablet, de Fire 7.

De Fire 7 is 9,9 millimeter dun en weegt 285 gram. Hij heeft een 7 inch qHD-display en de dualcoreprocessor klokt 1,2 GHz. Veel meer specificaties zijn er over het toestel van Alcatel nog niet bekend. We weten wel wat meer van de drie telefoons, de Fire C, E en S, die het in samenwerking met Mozilla op de markt brengt.

Bij de Fire E en S is 4G-internet een optie. De twee toestellen hebben beide een schermgrootte van 4,5 inch en een quadcoreprocessor van 1,2 GHz. Het verschil zit ‘m in de camera’s. De S schiet achter kiekjes in 8 en voor in 2 megapixels, de E achter in 5 en voor in VGA. De Fire C is het instapmodel, met een schermgrootte van 3,5 inch en wordt door Alcatel een telefoon in broekzakformaat genoemd.

Alcatel brengt 4G naar midrangetoestellen fire e orange
Alcatel Fire E

Dan Dery, chief marketing officer van Alcatel Onetouch, is blij met de samenwerking met Mozilla. “Als een launch partner voor Firefox OS, weten we dat onze klanten onze eenvoudige gebruikersinterface en vlotte navigatie waarderen. We zien veel mogelijkheden om deze voordelen te vertalen in een grotere verscheidenheid aan apparaten voor meer consumenten en we zijn verheugd om dit samen met Mozilla te realiseren.”

Ook Li Gong, vicepresident van Mobile Devices bij Mozilla, is blij. “We zijn blij met Alcatel Onetouch als strategische partner om zo hun geweldige smartphone-ervaring naar nog meer mensen over de hele wereld te brengen met Firefox OS. Na het succes van de Alcatel Onetouch Fire, is het fantastisch om een nog breder scala van Firefox OS-apparaten te presenteren en dat door te ontwikkelen naar high-end devices.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters