Alcatel detailleert OS-onafhankelijke Pixi 3-smartphones

Alcatel heeft meer details vrijgegeven over de Pixi 3-serie. Dit is een serie smartphones waarbij de klant kan kiezen welk besturingssysteem erop komt te staan: Android Kitkat of Lollipop, Firefox OS of Windows Phone.

Alcatel kondigt Pixi 3-serie aan, met keuze uit Android, Windows of Firefox OS pixi 3 3os color range

Alcatel kondigde de lijn een ruime week geleden al aan, maar liet toen weinig details los. Het bijzonder aan deze lijn is dat de smartphones kunnen draaien op Android, Windows Phone of Firefox OS. Hoewel Alcatel vandaag alle specificaties van de toestellen bekend maakte, is het nog steeds niet helemaal duidelijk hoe de keuze voor het besturingssysteem eruit komt te zien. Het enige dat de fabrikant in het persbericht meldt is: “Een van de besturingssystemen zal werkend zijn op de Pixi die in de winkel zal komen liggen.”

Van alle toestellen, met uitzondering van het goedkoopste 3,5-inch model, is zowel een 3G- als 4G-versie beschikbaar. De kleinste van het stel is alleen met 3G verkrijgbaar. De telefoons hebben schermformaten die uiteenlopen van 3,5 tot 5 inch. Een aantal apps is voorgeïnstalleerd en de kleur van de achterkant is aanpasbaar door er een andere back-cover op te zetten.

Alle telefoons uit de Pixi 3-serie hebben sleuven voor twee simkaarten, wat volgens Alcatel handig is voor mensen die tegen lage kosten in het buitenland willen bellen. Guest Mode beschermt de privacy voor iemand die zijn telefoon even uitleent. De ‘gast’ kan dan niet bij gevoelige zaken zoals foto’s en video’s.

De kleinste Pixi heeft een scherm van 3,5 inch, de achtercamera zal in ons land een resolutie van 5-megapixel bieden (in andere landen waarschijnlijk 2-megapixel) en er is een frontcamera. Er zit 512MB ram in, 4GB intern geheugen waarvan 1,9GB vrij is, en er kan een micro sd-kaart in tot maximaal 32GB. De processor is de Mediatek MT6572M.

De tweede Pixi 3 heeft een schermdiagonaal van 4 inch met wvga-resolutie (800×480), en wordt in Europa uitgebracht met Android 5.0 Lollipop. In ons land zal hij waarschijnlijk lopen op een quadcore processor en hij bezit een 8-megapixelcamera aan de achterkant. De frontcamera wordt uitgerust met een 1,3-megapixelresolutie.

De Pixi 3 is ook in een 4,5-inch variant te krijgen, met specs die weer een klein stapje hoger liggen dan bij de vorige twee, en de grootste telefoon uit deze serie meet 5-inch, maar de schermresolutie is vrij laag: 854×480 pixels.

Alcatel kondigt Pixi 3-serie aan, met keuze uit Android, Windows of Firefox OS pixi 3 android color range 
Alcatel kondigt Pixi 3-serie aan, met keuze uit Android, Windows of Firefox OS pixi 3 3os 
Alcatel kondigt Pixi 3-serie aan, met keuze uit Android, Windows of Firefox OS pixi 3 firefox color range 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
OnePlus 5 Apple iPhone 8

Zo ziet de iPhone 8 eruit als het scherm aan staat lees verder

Pixel 2 toestell lijkt op originele Pixel

Specificaties Pixel 2 en Pixel XL 2 duiken op lees verder

HTC U11 Edge Sense

HTC toont nieuwe functies Edge Sense op HTC U11 lees verder

Huawei Mate 10 opvolger van Mate 9

Flink aantal details Huawei Mate 10 duiken op lees verder

OnePlus 3T goud

Nieuwe kleur OnePlus 5 wordt binnenkort geïntroduceerd lees verder

Apple geheime project diabetici

Bekende lekker onthult uiterlijk Apple iPhone 8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters