Alcatel Idol 3 update naar Android Marshmallow begonnen

Alcatel is begonnen met het updaten van de Idol 3-serie naar Android Marshmallow. De Idol 3 4.7 en Idol 3 5.5 worden nu geüpdatet in Amerika. Deze Alcatel Idol 3 update zal waarschijnlijk binnenkort ook zijn weg naar Europa vinden.

Android MarshmallowDat heeft de Amerikaanse tak van Alcatel op Twitter laten weten, zo ontdekte 9to5google. Over een update voor de modellen in Nederland is nog niets bekend, maar de kans is groot dat die niet lang meer op zich zal laten wachten. Android 6.0 Marshmallow werd eind vorig jaar uitgebracht en Alcatel is dan ook niet bijzonder snel met de update. Toch troeft het merk veel andere budgetfabrikanten af: in de prijsklasse tot ongeveer €250 euro waar deze toestellen in vallen zijn er nog maar weinig toestellen geüpdatet naar de nieuwe Androidversie.

Android 6.0 Marshmallow

Android 6.0 Marshmallow is de meest recente Androidversie, die vooral als een verfijning van Android Lollipop gezien kan worden. De nieuwe Androidversie brengt functies als beter machtigingenbeheer voor apps en beter batterijmanagement naar de Alcatel Idol 3. Bovendien is er een nieuwe functie genaamd Google Now on Tap, die met een druk op de knop extra informatie beschikbaar maakt over wat er op het scherm staat. Helaas is die functie nog niet in Nederland beschikbaar. Voor meer informatie over Android Marshmallow kun je terecht in onze review van de Androidversie.

Alcatel Idol 3

Alcatel Idol 3 4.7 en Idol 3 5.5De Alcatel Idol 3 4.7 en Alcatel Idol 3 5.5 zijn twee budgettelefoons die vorig jaar uitgebracht werden. De twee toestellen gaan inmiddels over de toonbank voor ongeveer €200 en €250. Voor dat geld bieden ze een omkeerbaar ontwerp, relatief goede speakers, een vrij schone Androidervaring en redelijke specificaties. De Idol 3 4.7 heeft een 4.7 inch groot HD-scherm, een quadcore Qualcomm Snapdragon 410-processor, 1GB werkgeheugen, een 13-megapixelcamera en een 5-megapixel selfiecamera. Het grotere 5.5-inch model heeft een full HD-scherm, een achtkernige Snapdragon 615-processor, 2GB werkgeheugen, een 13-megapixelcamera en een 8-megapixel selfiecamera. In onze hands-on van de telefoons waren we over beide modellen goed te spreken.

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters