Alcatel Idol 4 Pro renders opgedoken

Renders van de Alcatel Idol 4 Pro zijn via Evleaks op Twitter beland. Het toestel is nagenoeg identiek aan de Alcatel Idol 4S die tijdens het Mobile World Congress werd gepresenteerd, maar de 4 Pro draait op Windows 10.

Windows 10

Met de komst van Windows 10 als mobiel besturingssysteem zijn er een aantal fabrikanten begonnen met het produceren van Windows-toestellen. De afgelopen jaren was Microsoft als enige bezig met het produceren van Windows-smartphones. Tijdens de CES-beurs presenteerde Acer al een Windows 10-smartphone, maar nu komt Alcatel ook met een Windows-toestel.

Alcatel Idol 4 Pro designIdol 4 Pro

De Alcatel Idol 4 Pro is nog maar net gelekt via Evleaks. Het is opvallend dat Alcatel hetzelfde design hanteert als de Idol 4S van februari. HTC deed dit in het verleden ook met de One M8, er werd toen een Android- en Windows-variant op de markt gebracht. Het toestel bevat een glazen paneel aan de voor- en achterkant met een aluminium rand eromheen. Het glas heeft een kleine curve wat ook te vinden is in de iPhone 6 en 6S. Aan de voorkant heet Alcatel net genoeg ruimte om een stereospeaker te plaatsen. Het design ziet er netjes uit.

Specificaties

Qua specificaties is er niets nieuws onder de zon, deze waren in februari al gelekt. Het toestel bevat een Qualcomm Snapdragon 820-processor die ondersteund wordt door 3GB werkgeheugen. Het scherm heeft een full HD-resolutie van 1920×1080 pixels.

Continuum

Een nieuwe functie van Windows 10 is Continuum. De Idol 4 Pro ondersteund deze Windows-functie waardoor je je smartphone ook als desktop computer kunt gebruiken. Deze optie is tot nu toe alleen gevonden in high-end Windows-smartphones, de andere specificaties zullen dus ongetwijfeld erg goed zijn.

Over de lancering van de Alcatel Idol Pro 4 en zijn prijs is nog niks bekend. Wij verwachten dat het niet langer dan een paar weken zal duren aangezien het design hetzelfde is als die van de Idol 4S, maar dan met Windows 10 erop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9

Maakt iPhone X nu al korte metten met Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X met Intel en Qualcomm modem

Niet elke iPhone X is even snel: heb jij de snellere hardware? lees verder

ETQ Amsterdam

Bekijk de OnePlus 5T live in de speciale Amsterdamse pop-up store lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters