Alcatel vernieuwt merkimago en komt met Idol 4-lijn

BARCELONA – Alcatel heeft aan de vooravond van het Mobile World Congress aangekondigd dat het zijn merkimago gaat vernieuwen en liet tevens een aantal nieuwe producten zien.

Vernieuwd merkimago Alcatel

Alcatel Logo

Alcatel heette tot nu toe officieel Alcatel One Touch, een verouderde naam die door bijna niemand meer volledig gebruikt werd. Daar rekent het bedrijf nu mee af door de naam te veranderen in Alcatel. Bovendien heeft men een nieuw logo aangenomen. Dat logo “weerspiegelt de verbinding van het merk met millennials en generatie Z,” aldus het merk. Daarmee blijft het merk zich richten op dezelfde jonge doelgroep als het al deed, maar nu met een beter bijpassend beeldmerk.

De productlijn van Alcatel blijft uit dezelfde onderdelen bestaan: de Pixi-lijn in het laagste segment, de Pop-lijn in het hogere low-endsegment lagere middensegment en de Idol-lijn in het middensegement. Als aanvulling hierop liet Alcatel de Plus 10 zien binnen de nieuwe Plus-lijn. Dat is een betaalbare twee-in-één Windowstablet, waarmee Alcatel een nieuwe markt aanboort.

Idol 4 en Idol 4S

Naast de Plus 10, liet Alcatel ook zijn andere lijnen nieuwe producten zien. De belangrijkste daarvan zijn de Idol 4 en de Idol 4S. Deze twee smartphones volgen de Idol 3 van vorig jaar op en brengen een aantal leuke innovaties. Zo hebben ze beiden 2 speakers die aan de voor- en achterkant geluid geven, zodat ze altijd goed klinken onafhankelijk van hoe je het toestel vasthoudt of op tafel hebt liggen. De Idol 4S is bovendien compatibel met een VR-headset, die in sommige markten meegeleverd zal worden. Zo wil Alcatel virtual reality voor een breder publiek beschikbaar maken.

De specificaties van de Idol 4 en Idol 4S zijn netjes. De Idol 4 is voorzien van een 5,2-inch full HD-scherm, een octacore Snapdragon 617-processor, 3GB werkgeheugen, een 2610mAh-batterij, een 13-megapixelcamera en een 8-megapixel frontcamera. De Idol 4S heeft een 5,5-inch quad HD-amoledscherm, een octacore Snapdragon 652-processor, 3GB werkgeheugen, een 3000mAh-batterij, een 16-megapixelcamera en een 8-megapixel frontcamera. Beide smartphones zijn voorzien van Android 6.0 Marshmallow met minimale aanpassingen van Alcatel. De toestellen zullen vanaf deze zomer verkrijgbaar zijn voor respectievelijk €279 en €450.

Alcatel IDOL 4 en IDOL 4S
Alcatel Idol 4 VR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters