Alcatel kondigt Pop 4-lijn aan op Mobile World Congress

Alcatel heeft drie nieuwe low-end smartphones aangekondigd in de Pop 4-lijn. Dat gebeurde vandaag op het Mobile World Congress in Barcelona.

De low-end Pop 4-serie van Alcatel

De Pop 4-lijn is de low-end variant van het bedrijf, dat eerder ook al nieuwe mid-end smartphones aankondigde in de Idol 4-reeks. Die aankondiging ging samen met een nieuwe branding voor de fabrikant. De Pop 4-reeks bestaat uit drie smartphones: de Pop 4, 4S en 4+. Alle toestellen hebben een 5-megapixelcamera op de voorzijde met flits, wat Alcatel de “selfiecamera” noemt, zijn uitgerust met lte en draaien op Android 6.0 Marshmallow.

Pop 4

De Pop 4 is uitgerust met een 5-inch ips-scherm met HD-resolutie. Verder heeft het apparaat ook een 1,1GHz quadcoreprocessor. Op de achterzijde van het toestel schuilt een 8-megapixelcamera en op de voorzijde een exemplaar met een resolutie van 5 megapixel. De batterij heeft een capaciteit van 2500mAh. De telefoon heeft 1GB werkgeheugen en 8GB opslagruimte die tot maximaal 32GB kan worden uitgebreid.

Pop 4+

De Pop 4+ krijgt een 5,5-inch ips-scherm met HD-resolutie. De telefoon is net iets groter dan de Pop 4, de camera en processor in beide toestellen is hetzelfde. De Pop 4+ heeft wel 1,5GB werkgeheugen en 16GB aan opslagruimte, wat meer is dan de Pop 4. De batterij heeft tevens een capaciteit van 2500mAh.

Pop 4S

De Pop 4S is het krachtigste en ook duurste toestel uit de nieuwe Pop 4-reeks van Alcatel. Het toestel heeft een octacoreprocessor (1,8GHz + 1,0GHz) en 2GB werkgeheugen. De camera op de achterzijde van het toestel heeft een resolutie van 13 megapixel. De Pop 4S heeft 16GB opslagruimte die je kan uitbreiden tot maximaal 64GB. Verder heeft het apparaat ook een vingerafdruksensor.

De POP 4 wordt in Nederland begin van de zomer verwacht voor een prijs van € 199,99 voor de POP 4S, € 149,99 voor de POP 4+ en € 129,99 voor de POP 4.

Alcatel Pop 4 wit
Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Samsung

Onthulling Samsung Galaxy Note 9 en S10 eerder dan verwacht lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters