All About Phones viert een feestje met AAP 4.0

Yes! Het is zover; na maanden bouwen staat All About Phones 4.0 live! We zijn mega trots op onze vernieuwde website en praten je even bij wat er allemaal veranderd is én wat nog gaat komen.

Het heeft bijna een half jaar geduurd, maar inmiddels staat AAP 4.0 op de valreep van 2015 live! Onze oude website was broodnodig aan vervanging toe. Daarom hebben we halverwege 2015 besloten om de website vanaf de grond af aan opnieuw op te bouwen én om dit voor het eind van het jaar te doen, en dat is net op tijd gelukt. We hebben ervoor gekozen om dit met WordPress te doen en niet, zoals met onze vorige website, het wiel opnieuw uit te vinden.

Tijd voor een overzicht wat er allemaal nou veranderd is!

facebook-share

WordPress

All About Phones 3.5, daar waar onze laatste versie van onze website gebleven was al meer dan anderhalf jaar, was voor ons een best bijzonder project. Het was onze eerste website sinds de launch van AAP in 2007 die we zelf vanaf de grond af aan hebben opgebouwd. De website had een eigen gebouwd framework met als voordeel dat de website een mega snelle laadtijd had. De site laadde zelfs zo snel dat het één van de snelste websites van Nederland was, maar daar bleef het dan ook groot en deels bij..

We hebben een bewuste keuze voor gemaakt om over te stappen op WordPress. Het voordeel van WordPress is dat we in de eerste plaats erg flexibel zijn; we zitten niet vast aan één ontwikkelaar, maar kunnen zo iemand inhuren om onze website door te ontwikkelen. We hebben gelukkig Mick en zijn team van codeconverters bereid gevonden om onze nieuwe website, ook wel AAP 4.0 genoemd, te bouwen. We hebben ervoor gekozen om niet voor een paar standaard plugins en template te gaan, maar om alles custom en handgemaakt te ontwerpen te bouwen. De meeste plugins voor onze nieuwe website zijn door Mick zelf gemaakt en daarnaast is het nieuwe ontwerp bedacht en uitgewerkt door Harm Wimmenhove, een bijzonder goede interactie ontwerper.

Door voor WordPress te kiezen leveren we iets aan snelheid in, maar krijgen we ongekend veel flexibiliteit terug! Ondanks dat we geen inhouse ontwikkelaar meer hebben, kunnen we nu volop gebruik maken van externe partijen om onze nieuwe website snel door te ontwikkelen. Hierdoor kunnen we in 2016 de website verder snel en makkelijk uitbouwen met nieuwe functies en de nodige optimalisaties.

Nieuw design

All About Phones reviewsHet nieuwe design van Harm is mobilefirst ontworpen. Dat betekent dat All About Phones 4.0 schaalt als een malle! Sterker nog; de kans is groot dat je dit bericht op je smartphone leest aangezien de helft van onze bezoekers All About Phones bezoekt via hun telefoon. Hierdoor heeft Harm ervoor gekozen om de website eerst voor smartphones te ontwerpen en pas hierna te kijken naar de browser (normale) versie. Of je nou AAP 4.0 op je smartphone bekijkt op een 3.5-inch scherm of op een tablet met een 7, 10 of 12-inch scherm, het moet voor elke resolutie een feestje zijn om door de website te scrollen.

Een ander belangrijk wijziging tegenover onze oude website is leesbaarheid. Wij vinden dat onze mooie content centraal moet staan en daar hebben we goed opgelet bij het ontwerp van AAP 4.0. We maken gebruik van grote afbeeldingen bovenaan en weinig ruis links of rechts. Daarnaast zijn onze reviews een mooie lange pagina zonder afleiding aan de zijkanten; het gaat overal om de inhoud!

Reviews All About PhonesNeem nou bijvoorbeeld onze iPhone 6S Plus review; zodra je op de reviewpagina komt om het artikel te lezen zie je gelijk een samenvatting van onze review; je krijgt gelijk de score te zien en de plus en minpunten. Uit onze ervaring blijkt dat mensen dit het belangrijkst vinden van onze reviews en hier altijd het eerste naartoe scrollen. Mocht je verder willen lezen dan hoef je alleen maar door te scrollen, of je klikt in het submenu het desbetreffende hoofdstuk aan van de review waarin je geïnteresseerd bent, easy does it. Daarnaast hebben we ook quotes extra opvallend gemaakt; zo lees je gelijk de belangrijkste punten uit elk hoofdstuk en het breekt onze lappen tekst op een nette manier 🙂

Ook het hoofdmenu en de zoekfunctionaliteit is sterk verbeterd. In het hoofdmenu vind je nu onze meest recente content, of het nou nieuws, reviews, video’s of onze tips én Telekoopwijzer artikelen zijn, je kunt er gelijk heen via het hoofdmenu. Daarnaast vind je op de categoriepagina’s onder het hoofdmenu de populairste artikelen die op All About Phones te vinden zijn én populaire onderwerpen, zoals bijvoorbeeld iOS 9 en de Galaxy S7 van Samsung. Ook als je gaat zoeken dan geven we je gelijk recente artikelen als suggestie, maar zit hij er niet tussen dan kun je uitgebreider zoeken op onze website door op enter te drukken.

Ook vind je op elke categoriepagina, zoals bijvoorbeeld op onze nieuwspagina, reviewspagina, telekoopwijzerpagina, videopagina, tipspagina en blogspagina onze meest recente artikelen én een heel nieuw overzicht van alle categorieën. Zo kun je makkelijk tussen de categorieën navigeren en de ontwerpen lezen die jij interessant vind. Wil je bijvoorbeeld alleen reviews zien over smartphone, dan kan dat, met een extra gratis mooi overzicht 🙂

Telekoopwijzer

TelekoopwijzerEén van de meest favoriete blogs die wij elke maand publiceerde, was de Telekoopwijzer. We vonden dat dit item beter tot zijn recht moest gaan komen op onze nieuwe website. Daarom heeft de Telekoopwijzer een hele eigen pagina gekregen. Op deze pagina vind je vier categorieën, die wij de toekomst aan de hand van jullie feedback gaan uitbreiden. We geven elke maand advies welke budget, midrange, high-end én phablet je nu het best kunt aanschaffen volgens ons.

Voor elke categorie geven we meerdere suggesties en elke categorie heeft daarom zijn eigen pagina gekregen, zoals bijvoorbeeld budget smartphones. We geven ook overzichtelijk aan wat de plus en minpunten van het toestel zijn en onderbouwen onze keuze in de tekst naast elk toestel. Feedback is altijd welkom 🙂

De toekomst

De toekomst wordt tof! We zijn van plan om in 2016 flink te investeren in onze website. Daar hebben we ook iemand voor aangenomen die vanaf 1 februari het nieuwe All About Phones verder vorm gaat geven. We willen met een vernieuwd team All About Phones verder gaan ontwikkelen. We gaan nog meer doen met video’s, maar ook met onze nieuwe tips-categorie én koopwijzer. Zo zullen we onze eigen prijsvergelijker gaan opzetten en jou onafhankelijk adviseren wat de beste deals voor abonnementen zijn!

Daarnaast willen we met de redactie een nieuwe koers gaan varen, iets wat onze nieuwe contentmanager vanaf 1 februari allemaal vorm gaat geven. We willen verbreden qua onderwerpen. Ook willen we minder technisch worden voor onze gebruikers, maar juist beter uit gaan leggen wat je met nieuwe technieken kan, hoe ze werken en hoe je slim kunt besparen en je apparaat schoon en snel kunt houden.

Bugs? Meld ze!

Ben je op onze mooie nieuwe website een bug tegen gekomen? Meld ze dan! Je kunt dit doen door een mailtje te sturen naar bugs@allaboutphones.nl. We zorgen er dan ervoor dat hij opgepakt en opgelost wordt! Vergeet niet duidelijk te omschrijven wat er mis gaat en eventueel een screenshot mee te sturen. Bedankt!

Feest mét toffe prijzen!

Het is feest en daar horen natuurlijk prijzen bij 🙂 We gaan de komende dagen verschillende smartphones weggeven, waaronder een OnePlus One, Huawei Mate 7, Huawei P7, Honor 6, Honor 3C en Honor Holly. Hou onze nieuwe website de komende dagen goed in de gaten!

Wat vind jij ervan?

Wat vind jij nou eigenlijk van onze nieuwe website? Laat het hieronder in de comments weten, alle feedback is welkom! 2016 gaat een mooi jaar worden voor All About Phones, we hebben plannen genoeg, maar misschien heb jij nog toffe ideeën? Laat ze hieronder horen!

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters