'Alle Android-toestellen geschikt voor update naar Android 2.1'

Android 2.1 heeft een flinke discussie opgeleverd over toestellen die al dan niet geüpdatet zullen worden. Volgens een Amerikaanse site zullen alle toestellen in dat land een update krijgen, wat betekend dat de Nederlandse toestellen het in ieder geval aankunnen.

Android logo

Google is hard aan de slag met Android, wat een flink aantal nieuwe versies van het platform met zich mee brengt. Sinds de eerste grote release na Android 1.5, Android 2.0, is de discussie over updaten van Android-toestellen weer flink aangewakkerd. Nu ook versie 2.1 officieel is sinds een ruime maand is dat alleen maar erger geworden en er zijn al wat vergaande initiatieven over de tafel gegaan, zoals een update via een nieuw toestel in het geval van de HTC Dream bij Rogers in Canada. Toen ging het verhaal nog dat dat toestel niet geschikt was voor Android 2.1, iets dat nu tegengesproken wordt door Android and Me, een Amerikaanse site.

Android and Me meldt namelijk dat alle Amerikaanse Android-telefoons op de een of andere manier een update naar Android 2.1 zullen krijgen. De site zou verschillende bronnen die iets met Android te maken hebben gesproken hebben en daaruit tot deze conclusie gekomen zijn. Dit zou misschien bij sommige toestellen tot wat kleine probleempjes leiden, zoals het afwezig zijn van de live wallpapers, maar in essentie zou elke telefoon het krijgen. Bij sommige toestellen zou de update via een draadje moeten en bij sommige zal het gewoon makkelijk over the air gebeuren, iets dat in Q2 voor iedere telefoon gebeurd zou moeten zijn.

Hoewel dat natuurlijk niet zoveel zegt over of toestellen hier een update zullen krijgen, het regionale beleid van de providers en producenten is immers totaal verschillend ten opzichte van Amerika. Iets dat deze conclusie wel tot gevolg heeft voor onze markt, is dat alle Android-telefoons die wij hier hebben ook in staat zijn de update te ontvangen. Het grootste knelpunt was de HTC Dream, die zowel hier als in Amerika verkrijgbaar is met dezelfde hardware. Ook andere oudgedienden zoals de HTC Magic zijn in beide regionen verkrijgbaar en bij de nieuwere toestellen was het updaten sowieso al geen probleem. Nu is het dus alleen nog hopen dat de Nederlandse providers en fabrikanten ook daadwerkelijk voor updates gaan zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Dragao Cell -

    Dit vind ik zelf ook een van de grootste nadelen van android. Je bent afhankelijk van de fabrikanten of de providers voor de updates.

    Overigens denk ik niet dat google nog direct met een nieuwe versie uitkomt van het OS. De grootste veranderingen zijn al q doorgevoerd bij 2.0/2.1

  2. tremor -

    Dat is het nadeel van een nieuwe OS dat nog volop in ontwikkeling is. Tegen de tijd dat je de telefoon in je handen hebt, loop je alweer een paar updates en soms zelfs een hele versie achter.

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters