Alle geruchten over Android 4.2 op een rijtje

Binnenkort komt de nieuwe Nexus-smartphone uit, met daarop een nieuwe variant van Android: versie 4.2. Bijgenaamd Key Lime Pie. Over de nieuwe functies van dit mobiele OS is al behoorlijk wat uitgelekt. Hieronder een overzicht.

Android logo

Android and Me heeft een aantal geruchten op een rij gezet. Allereerst komt de nieuwste versie van Android met een zogeheten Custimization Center.

Vele bronnen melden dat het straks makkelijker is voor de gebruiker om allerlei zaken zelf aan te passen, zoals ringtones, wallpapers, maar ook kunnen templates worden benut die het hele aanzicht van de user interface veranderen. Dit betekent dat fabrikanten niet meer een hele eigen softwareschil hoeven te ontwerpen rondom Android, maar hun schil er als een template aan kunnen toevoegen. Zodat gebruikers kunnen kiezen wat ze gebruiken: de standaard Android interface of de interface van, zeg, HTC Sense.

Dit heeft het enorme voordeel dat updates van Android niet meer door de fabrikanten hoeven te worden aangepast en dus veel sneller naar de apparaten kunnen worden gestuurd.

Een andere belangrijke nieuwigheid is Project Roadrunner. Die is bestemd om de batterijduur te verbeteren. Hier is geen informatie over beschikbaar. Het project wordt wel vergeleken met Project Butter, dat de aanzet vormde tot Android Jelly Bean 4.1. Dat project was bedoeld om de performance vloeiender te laten zijn.

Voorts zal Google Play een update krijgen. Wellicht krijgen we dan ook in Nederland toegang tot de digitale boeken- en videowinkels van Google, maar of dat echt gebeurt, blijft afwachten. De geruchten spreken voorts over meer betalingsmogelijkheden en een verbetering van de zoekfunctie in de downloadwinkel, die meer op de persoon van de gebruiker wordt afgestemd.

Google Now wordt uitgebreid, met de mogelijkheid om de gebruiker te helpen bij het gebruik van zijn Androidapparaat. Een voorbeeld dat wordt genoemd, is dat je straks aan Google Now kunt vragen hoe je zelf een draadloze hotspot opzet.

Voorts wordt de standaard videospeler opgefrist met nieuwe API’s zodat deze videoplayer makkelijker kan integreren met andere diensten.

Update

Android and Me heeft het bericht inmiddels geheel teruggetrokken, omdat het nep is. De site heeft zijn excuses aangeboden voor de met veel stelligheid gebrachte berichtgeving over Android 4.2.

Bron: Android and Me

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters