Alle geruchten over Android 4.2 op een rijtje

Binnenkort komt de nieuwe Nexus-smartphone uit, met daarop een nieuwe variant van Android: versie 4.2. Bijgenaamd Key Lime Pie. Over de nieuwe functies van dit mobiele OS is al behoorlijk wat uitgelekt. Hieronder een overzicht.

Android logo

Android and Me heeft een aantal geruchten op een rij gezet. Allereerst komt de nieuwste versie van Android met een zogeheten Custimization Center.

Vele bronnen melden dat het straks makkelijker is voor de gebruiker om allerlei zaken zelf aan te passen, zoals ringtones, wallpapers, maar ook kunnen templates worden benut die het hele aanzicht van de user interface veranderen. Dit betekent dat fabrikanten niet meer een hele eigen softwareschil hoeven te ontwerpen rondom Android, maar hun schil er als een template aan kunnen toevoegen. Zodat gebruikers kunnen kiezen wat ze gebruiken: de standaard Android interface of de interface van, zeg, HTC Sense.

Dit heeft het enorme voordeel dat updates van Android niet meer door de fabrikanten hoeven te worden aangepast en dus veel sneller naar de apparaten kunnen worden gestuurd.

Een andere belangrijke nieuwigheid is Project Roadrunner. Die is bestemd om de batterijduur te verbeteren. Hier is geen informatie over beschikbaar. Het project wordt wel vergeleken met Project Butter, dat de aanzet vormde tot Android Jelly Bean 4.1. Dat project was bedoeld om de performance vloeiender te laten zijn.

Voorts zal Google Play een update krijgen. Wellicht krijgen we dan ook in Nederland toegang tot de digitale boeken- en videowinkels van Google, maar of dat echt gebeurt, blijft afwachten. De geruchten spreken voorts over meer betalingsmogelijkheden en een verbetering van de zoekfunctie in de downloadwinkel, die meer op de persoon van de gebruiker wordt afgestemd.

Google Now wordt uitgebreid, met de mogelijkheid om de gebruiker te helpen bij het gebruik van zijn Androidapparaat. Een voorbeeld dat wordt genoemd, is dat je straks aan Google Now kunt vragen hoe je zelf een draadloze hotspot opzet.

Voorts wordt de standaard videospeler opgefrist met nieuwe API’s zodat deze videoplayer makkelijker kan integreren met andere diensten.

Update

Android and Me heeft het bericht inmiddels geheel teruggetrokken, omdat het nep is. De site heeft zijn excuses aangeboden voor de met veel stelligheid gebrachte berichtgeving over Android 4.2.

Bron: Android and Me

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters