Alle gewaarschuwde 0900-exploitanten voldoen aan de verplichtingen

Het bureau OPTA, de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit, heeft laten weten dat alle 51 gewaarschuwde 0900-exploitanten nu voldoen aan de gestelde eisen.

helpdeskDe OPTA had in november 2008 51 waarschuwingen uitgedeeld aan betaalnummerexploitanten omdat deze voorafgaand aan het gesprek het maximumtarief dat een consument moet betalen niet vermeldden. Dit hoeft alleen bij nummers met een tarief hoger dan 15 cent per minuut.

In januari van dit jaar heeft de OPTA een nieuwe controle gehouden onder deze 51 gewaarschuwde 0900-exploitanten, waaruit bleek dat 48 nu wel voldoen aan de geldende regels. De andere drie gecontroleerde waren nog steeds in overtreding, het eerste nummer heeft zich direct hierna alsnog aangepast om aan de wetgeving te voldoen, het tweede nummer is op verzoek van de OPTA ingetrokken. Het derde 0900-nummer heeft onder dreiging van een boete als nog de vermelding van het maximumtarief van het nummer voorafgaand aan het gesprek toegevoegd. Alle 51 gewaarschuwde voldoen nu aan de verplichting die sinds oktober 2008 geldt.

Naast de nieuwe controle in januari zijn er tegelijkertijd 101 nieuwe controles gedaan bij 0900-exploitanten, hiervan voldeden er acht niet aan de regelgeving en zij hebben een schriftelijke waarschuwing gekregen. In februari heeft OPTA nog 100 betaalnummers gecontroleerd waarvan er weer negen een schriftelijk waarschuwing kregen. Als bij een herhaalde controle deze nummers nog steeds in overtreding zijn zal OPTA een dwangsom en/of boete opleggen om de regels af te dwingen.
Consumenten kunnen hun klachten over het ontbreken van een melding van het maximumtarief voorafgaand aan het gesprek bij 0900-nummers duurder dan 15 cent per minuut indienen bij de site van Consuwijzer, op deze website is een online klachtenformulier te vinden.

Bron: OPTA

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters