Alle gewaarschuwde 0900-exploitanten voldoen aan de verplichtingen

Het bureau OPTA, de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit, heeft laten weten dat alle 51 gewaarschuwde 0900-exploitanten nu voldoen aan de gestelde eisen.

helpdeskDe OPTA had in november 2008 51 waarschuwingen uitgedeeld aan betaalnummerexploitanten omdat deze voorafgaand aan het gesprek het maximumtarief dat een consument moet betalen niet vermeldden. Dit hoeft alleen bij nummers met een tarief hoger dan 15 cent per minuut.

In januari van dit jaar heeft de OPTA een nieuwe controle gehouden onder deze 51 gewaarschuwde 0900-exploitanten, waaruit bleek dat 48 nu wel voldoen aan de geldende regels. De andere drie gecontroleerde waren nog steeds in overtreding, het eerste nummer heeft zich direct hierna alsnog aangepast om aan de wetgeving te voldoen, het tweede nummer is op verzoek van de OPTA ingetrokken. Het derde 0900-nummer heeft onder dreiging van een boete als nog de vermelding van het maximumtarief van het nummer voorafgaand aan het gesprek toegevoegd. Alle 51 gewaarschuwde voldoen nu aan de verplichting die sinds oktober 2008 geldt.

Naast de nieuwe controle in januari zijn er tegelijkertijd 101 nieuwe controles gedaan bij 0900-exploitanten, hiervan voldeden er acht niet aan de regelgeving en zij hebben een schriftelijke waarschuwing gekregen. In februari heeft OPTA nog 100 betaalnummers gecontroleerd waarvan er weer negen een schriftelijk waarschuwing kregen. Als bij een herhaalde controle deze nummers nog steeds in overtreding zijn zal OPTA een dwangsom en/of boete opleggen om de regels af te dwingen.
Consumenten kunnen hun klachten over het ontbreken van een melding van het maximumtarief voorafgaand aan het gesprek bij 0900-nummers duurder dan 15 cent per minuut indienen bij de site van Consuwijzer, op deze website is een online klachtenformulier te vinden.

Bron: OPTA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters