Alle Nokia-smartphones krijgen vanaf 2011 een NFC-chip mee

Topman Anssi Vanjoki van Nokia liet tijdens een congres in Helsinki weten dat alle nieuwe Nokia-smartphones die vanaf 2011 in de schappen belanden een NFC-chip mee zullen gaan krijgen. De producent wil vroeg instappen op de Near Field Communication trend.

Anssi Vanjoki

De nieuwe topman voor smartphones, Anssi Vanjoki, heeft voor het eerst sinds de introductie van de Nokia N95 waarvoor hij eveneens verantwoordelijk was van zich laten spreken. Volgens Vanjoki zullen alle nieuwe smartphones die vanaf 2011 van de productieband van Nokia rollen de beschikking gaan krijgen over Near Field Communication. ’s Werelds grootste producent voor telefoons lijkt vroeg in te willen stappen op deze trend waarbij bijna alle artikelen van een kleine chip worden voorzien die vervolgens uitgelezen kunnen worden door een NFC-lezer zoals een telefoon. Volgens Vanjoki zal deze trend doorzetten in bijna alle aspecten van het moderne leven en wil Nokia hier handig op in springen. Eerder leek het erop dat Nokia juist van NFC zou gaan afstappen omdat het niet meer van plan zou zijn om telefoons met deze chips te gaan maken, maar niets blijkt dus minder waar.

Vanjoki reageerde ook op een vraag of Nokia ook het nieuwe Single Wire Protocol zal gaan ondersteunen. Hij reageerde hierop door te melden dat Nokia alle open standaarden zal ondersteunen die logisch zijn voor haar bedrijfsvoering en toestellen. Met SWP kan een simkaart draadloos communiceren met het toestel via NFC waardoor een simlezer en de daarbij behorende techniek overbodig wordt en dus ruimte bespaart in een toestel.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters