Alle Vodafone-klanten kunnen voortaan een femtocell aanschaffen

Vodafone heeft bekend gemaakt dat het haar femtocell voor zowel zakelijke klanten als particulieren klanten gaat aanbieden. Het inpandige signaal wordt dankzij het apparaatje tot 30 meter versterkt.

Vodafone FemtocellVodafone heeft een nieuw type femtocell laten ontwikkelen die kleiner is dan de vorige variant. Vorig jaar wist de provider als eerste in Nederland een dergelijke signaalversterker voor haar netwerk aan haar zakelijke klanten te slijten. Inmiddels heeft de provider bekendgemaakt dat voortaan ook particulieren zo’n apparaat kunnen aanschaffen en dat het celletje flink verkleind is.

De nieuwe dienst noemt Vodafone SignaalPlus Plug & Play. Deze dienst zorgt ervoor dat het Vodafone-netwerk in een kantoor of huis versterkt wordt via de vaste internetverbinding van de klant. Het signaal heeft inpandig een bereik van maximaal dertig meter en er kunnen acht personen gelijktijdig gebruik maken van één femtocell. De eenmalige kosten voor zo’n cell zijn bij Vodafone € 85 (incl. btw) voor consumenten en € 70,25 (excl. btw) voor zakelijke klanten.

Volgens Vodafone is de femtocell ongevoelig voor storingen op het netwerk van de provider; de femtocell maakt namelijk gebruik van de inpandige internetverbinding van de klant waardoor hij niet afhankelijk is van het draadloze netwerk van de provider. Vooral bedrijven zouden hiervan profijt hebben omdat ze zo nagenoeg gegarandeerd zijn van een goede en stabiele verbinding op hun kantoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters