Alle Vodafone-klanten kunnen voortaan een femtocell aanschaffen

Vodafone heeft bekend gemaakt dat het haar femtocell voor zowel zakelijke klanten als particulieren klanten gaat aanbieden. Het inpandige signaal wordt dankzij het apparaatje tot 30 meter versterkt.

Vodafone FemtocellVodafone heeft een nieuw type femtocell laten ontwikkelen die kleiner is dan de vorige variant. Vorig jaar wist de provider als eerste in Nederland een dergelijke signaalversterker voor haar netwerk aan haar zakelijke klanten te slijten. Inmiddels heeft de provider bekendgemaakt dat voortaan ook particulieren zo’n apparaat kunnen aanschaffen en dat het celletje flink verkleind is.

De nieuwe dienst noemt Vodafone SignaalPlus Plug & Play. Deze dienst zorgt ervoor dat het Vodafone-netwerk in een kantoor of huis versterkt wordt via de vaste internetverbinding van de klant. Het signaal heeft inpandig een bereik van maximaal dertig meter en er kunnen acht personen gelijktijdig gebruik maken van één femtocell. De eenmalige kosten voor zo’n cell zijn bij Vodafone € 85 (incl. btw) voor consumenten en € 70,25 (excl. btw) voor zakelijke klanten.

Volgens Vodafone is de femtocell ongevoelig voor storingen op het netwerk van de provider; de femtocell maakt namelijk gebruik van de inpandige internetverbinding van de klant waardoor hij niet afhankelijk is van het draadloze netwerk van de provider. Vooral bedrijven zouden hiervan profijt hebben omdat ze zo nagenoeg gegarandeerd zijn van een goede en stabiele verbinding op hun kantoor.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters