Alle Vodafone-klanten kunnen voortaan een femtocell aanschaffen

Vodafone heeft bekend gemaakt dat het haar femtocell voor zowel zakelijke klanten als particulieren klanten gaat aanbieden. Het inpandige signaal wordt dankzij het apparaatje tot 30 meter versterkt.

Vodafone FemtocellVodafone heeft een nieuw type femtocell laten ontwikkelen die kleiner is dan de vorige variant. Vorig jaar wist de provider als eerste in Nederland een dergelijke signaalversterker voor haar netwerk aan haar zakelijke klanten te slijten. Inmiddels heeft de provider bekendgemaakt dat voortaan ook particulieren zo’n apparaat kunnen aanschaffen en dat het celletje flink verkleind is.

De nieuwe dienst noemt Vodafone SignaalPlus Plug & Play. Deze dienst zorgt ervoor dat het Vodafone-netwerk in een kantoor of huis versterkt wordt via de vaste internetverbinding van de klant. Het signaal heeft inpandig een bereik van maximaal dertig meter en er kunnen acht personen gelijktijdig gebruik maken van één femtocell. De eenmalige kosten voor zo’n cell zijn bij Vodafone € 85 (incl. btw) voor consumenten en € 70,25 (excl. btw) voor zakelijke klanten.

Volgens Vodafone is de femtocell ongevoelig voor storingen op het netwerk van de provider; de femtocell maakt namelijk gebruik van de inpandige internetverbinding van de klant waardoor hij niet afhankelijk is van het draadloze netwerk van de provider. Vooral bedrijven zouden hiervan profijt hebben omdat ze zo nagenoeg gegarandeerd zijn van een goede en stabiele verbinding op hun kantoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Is de beeldverhouding van de Galaxy S8 en andere nieuwe smartphones de toekomst? lees verder

smartphone opladen

Met deze batterij is je smartphone in nog geen milliseconde opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters