Alle Vodafone-klanten kunnen voortaan een femtocell aanschaffen

Vodafone heeft bekend gemaakt dat het haar femtocell voor zowel zakelijke klanten als particulieren klanten gaat aanbieden. Het inpandige signaal wordt dankzij het apparaatje tot 30 meter versterkt.

Vodafone FemtocellVodafone heeft een nieuw type femtocell laten ontwikkelen die kleiner is dan de vorige variant. Vorig jaar wist de provider als eerste in Nederland een dergelijke signaalversterker voor haar netwerk aan haar zakelijke klanten te slijten. Inmiddels heeft de provider bekendgemaakt dat voortaan ook particulieren zo’n apparaat kunnen aanschaffen en dat het celletje flink verkleind is.

De nieuwe dienst noemt Vodafone SignaalPlus Plug & Play. Deze dienst zorgt ervoor dat het Vodafone-netwerk in een kantoor of huis versterkt wordt via de vaste internetverbinding van de klant. Het signaal heeft inpandig een bereik van maximaal dertig meter en er kunnen acht personen gelijktijdig gebruik maken van één femtocell. De eenmalige kosten voor zo’n cell zijn bij Vodafone € 85 (incl. btw) voor consumenten en € 70,25 (excl. btw) voor zakelijke klanten.

Volgens Vodafone is de femtocell ongevoelig voor storingen op het netwerk van de provider; de femtocell maakt namelijk gebruik van de inpandige internetverbinding van de klant waardoor hij niet afhankelijk is van het draadloze netwerk van de provider. Vooral bedrijven zouden hiervan profijt hebben omdat ze zo nagenoeg gegarandeerd zijn van een goede en stabiele verbinding op hun kantoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters