‘Alleen 128 GB iPhone 6 krijgt saffierscherm’

Apple zou het gebruik van saffierschermen willen beperken tot slechts een of enkele modellen. Waarschijnlijk krijgt alleen de grote iPhone 6 met 128 GB opslag, kortom de allerduurste, het ijzersterke scherm.

Apple iPhone 6
Bron: Martin Hajek</a>

Saffierschermen laten zich namelijk niet zo makkelijk produceren. Waarschijnlijk kan Apple er maar 10 miljoen per jaar maken, terwijl het er natuurlijk dik inzit dat er meer iPhones verkocht gaan worden.

Volgens JPMorgan moet Apple daardoor keuzes maken. “Waarschijnlijk wordt alleen de 128 GB-variant van de iPhone 6 uitgerust met saffierglas”, zegt de Amerikaanse bank volgens Tapei Times.

De displays van overige iPhones worden, zoals zoveel andere smartphones, uitgerust met Gorilla Glass. De productie daarvan is sowieso een stuk goedkoper. Waar de productie van een scherm met Gorilla Glass 10 dollar kost, liggen de productiekosten van een saffierscherm op 45 dollar.

De moeilijkheden die Apple met saffierglas heeft zou ook zijn weerslag kunnen hebben op de productie van de iWatch. De smartwatch zou eigenlijk ook met saffierglas worden uitgerust, maar ook hier geldt dat waarschijnlijk niet alle drie modellen van de horloge het sterke scherm krijgen.

Dat kan in 2015 voor zowel de iPhone als iWatch nog veranderen, als het productieproces voor saffierschermen wellicht verbeterd is. In de Telewiki over de iPhone 6 bespraken we ook al saffierglas en zie je hoe sterk het materiaal is. Bekijk ‘m hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Nieuwe Emoji iPhone

Voorproefje: deze nieuwe emoji komen later dit jaar naar je iPhone 😱🙊 lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters