‘Alleen 128 GB iPhone 6 krijgt saffierscherm’

Apple zou het gebruik van saffierschermen willen beperken tot slechts een of enkele modellen. Waarschijnlijk krijgt alleen de grote iPhone 6 met 128 GB opslag, kortom de allerduurste, het ijzersterke scherm.

Apple iPhone 6
Bron: Martin Hajek</a>

Saffierschermen laten zich namelijk niet zo makkelijk produceren. Waarschijnlijk kan Apple er maar 10 miljoen per jaar maken, terwijl het er natuurlijk dik inzit dat er meer iPhones verkocht gaan worden.

Volgens JPMorgan moet Apple daardoor keuzes maken. “Waarschijnlijk wordt alleen de 128 GB-variant van de iPhone 6 uitgerust met saffierglas”, zegt de Amerikaanse bank volgens Tapei Times.

De displays van overige iPhones worden, zoals zoveel andere smartphones, uitgerust met Gorilla Glass. De productie daarvan is sowieso een stuk goedkoper. Waar de productie van een scherm met Gorilla Glass 10 dollar kost, liggen de productiekosten van een saffierscherm op 45 dollar.

De moeilijkheden die Apple met saffierglas heeft zou ook zijn weerslag kunnen hebben op de productie van de iWatch. De smartwatch zou eigenlijk ook met saffierglas worden uitgerust, maar ook hier geldt dat waarschijnlijk niet alle drie modellen van de horloge het sterke scherm krijgen.

Dat kan in 2015 voor zowel de iPhone als iWatch nog veranderen, als het productieproces voor saffierschermen wellicht verbeterd is. In de Telewiki over de iPhone 6 bespraken we ook al saffierglas en zie je hoe sterk het materiaal is. Bekijk ‘m hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone 6

Zo bespaar je opslagruimte met iOS 11 lees verder

iOS 11

iOS 11 is nu beschikbaar: 11 nieuwe features die je moet checken lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

iOS 11 iPhones iPads

Deze iPhones en iPads krijgen 19 september iOS 11 lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters