‘Alleen 128 GB iPhone 6 krijgt saffierscherm’

Apple zou het gebruik van saffierschermen willen beperken tot slechts een of enkele modellen. Waarschijnlijk krijgt alleen de grote iPhone 6 met 128 GB opslag, kortom de allerduurste, het ijzersterke scherm.

Apple iPhone 6
Bron: Martin Hajek</a>

Saffierschermen laten zich namelijk niet zo makkelijk produceren. Waarschijnlijk kan Apple er maar 10 miljoen per jaar maken, terwijl het er natuurlijk dik inzit dat er meer iPhones verkocht gaan worden.

Volgens JPMorgan moet Apple daardoor keuzes maken. “Waarschijnlijk wordt alleen de 128 GB-variant van de iPhone 6 uitgerust met saffierglas”, zegt de Amerikaanse bank volgens Tapei Times.

De displays van overige iPhones worden, zoals zoveel andere smartphones, uitgerust met Gorilla Glass. De productie daarvan is sowieso een stuk goedkoper. Waar de productie van een scherm met Gorilla Glass 10 dollar kost, liggen de productiekosten van een saffierscherm op 45 dollar.

De moeilijkheden die Apple met saffierglas heeft zou ook zijn weerslag kunnen hebben op de productie van de iWatch. De smartwatch zou eigenlijk ook met saffierglas worden uitgerust, maar ook hier geldt dat waarschijnlijk niet alle drie modellen van de horloge het sterke scherm krijgen.

Dat kan in 2015 voor zowel de iPhone als iWatch nog veranderen, als het productieproces voor saffierschermen wellicht verbeterd is. In de Telewiki over de iPhone 6 bespraken we ook al saffierglas en zie je hoe sterk het materiaal is. Bekijk ‘m hieronder!

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters