Alleen Z-serie van Sony krijgt Android Lollipop-updates

Sony geeft alleen de hele Z-serie van smartphones en tablets een update naar Android 5.0 Lollipop. Dat bevestigde het bedrijf in een tweet aan een bezorgde eigenaar van een Xperia M2. Die krijgt dus geen update, net als alle andere midrangetoestellen van vorig jaar en eerder.

Al in oktober vorig jaar meldde Sony dat de Z-serie in ieder geval de update zou krijgen. Dus de Xperia E1, E3, C3, M2, M2 Aqua, T3 en T2 Ultra kunnen die vergeten.

De toestellen en tablets die de update zeker wel krijgen, zijn al sinds oktober bekend: Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Tablet Z, Xperia Z1, Xperia Z1S, Xperia Z Ultra, Xperia Z1 Compact, Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia Z3, Xperia Z3v, Xperia Z3 Compact en de Xperia Z3 Tablet Compact.

De Z2 en de Z3 zijn het eerst aan de beurt.

Alleen Z-serie van Sony krijgt Android Lollipop-updates sonylollipop 
Sony Xperia Z3 Tablet Compact review img 0850 2 
Sony Xperia Z3 hoofdfoto 

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Maarten Taal -

  Inderdaad heel jammer dat Sony alleen de Z-serie van Lollipop gaat voorzien. Als ik het goed begrepen heb, worden er steeds meer midrange toestellen verkocht en dan is dit strategisch gezien niet zo'n handige beslissing. Hier komt ook nog eens bovenop dat Sony in principe wel goede smartphones maakt, maar wel smartphones die erg reparatiegevoelig zijn. Ik denk dat Sony meer smartphones van Lollipop moet gaan voorzien en meer moet gaan focussen op vernieuwing en degelijkheid. Misschien komt het dan nog goed. Gebeurt dat niet, dan verwacht ik dat Sony de concurrentie heel moeilijk bij zal kunnen benen en uiteindelijk moet concluderen dat het maken van smartphones voor hen niet winstgevend is en voor hen niet is weggelegd.

 2. Mauricio Metiary -

  Is het nou voor de fabrikant een extra investering om de andere toestellen (als ze voldoen aan de hardware eisen) te updaten? De skin is toch van vrijwel alle Sony toestellen van vorig jaar hetzelfde of denk ik te makkelijk? Volgens mij zijn er genoeg buiten de Z serie die aan de eisen voldoen voor de update naar Lollipop

 3. Dominick -

  Beetje apart beleid dit. Niet dat veel andere fabrikanten toestellen in de categorie Xperia E3, Xperia M2 en Xperia T3 wel updaten, maar zo zet je je eigen midrange-lijn wel erg op de achtergrond. Dacht nou juist dat ze goed bezig waren door die hele sloot aan Xperia Z-toestellen wel te updaten (zij het een beetje laat)

  1. _Singh_ -

   Ja klopt, terwijl de eerste telefoon uit de Z-serie wel geupdate wordt. Ik heb geen Sony/Android, maar ben blij dat ik een WP heb genomen.

 4. DjDaan111 -

  Goed bezig Sony! Ik had net 1 week de M4 Aqua op mijn lijstje staan van eventuele volgende telefoons maar als ik dit lees dan is die er vanaf! beetje jammer dit

   1. bartvuijk -

    Correct. Maar Android 5.1 blijft dus weer een open vraag met zo'n midrangetoestel.

   2. _Singh_ -

    Dat krijg je erbij als je weer een nieuw toestel koopt 😉 / anders gezegd de prijs van een high end telefoon hebt betaald (mr is niet alleen bij sony).

Samsung Galaxy S9 en S9+

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld: iPhone X killer lees verder

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters