Alles over de camera's van de Samsung Galaxy Note 4 uitgelekt

Bijna alle mogelijke informatie over de camera’s van de Samsung Galaxy Note 4 is via Sammobile uitgelekt. Onder meer een feature om een soort virtuele cameraknop aan de zijkant van het toestel te gebruiken.

'Specificaties Samsung Galaxy Note 4 uitgelekt via benchmark' fl0enx2edf

Het is nog niet helemaal zeker of deze mogelijkheid in de Note 4 zijn intrede zal doen. In plaats van een gewone cameraknop aan de lange kant van het toestel te zetten, werkt Samsung aan een manier om op de plek waar je die knop verwacht, een touch-functie in te bouwen. Een tikje op die plek volstaat dan om een foto te nemen. Dit heeft wel wat beperkingen ten opzichte van een gewone cameraknop. Die half indrukken om scherp te stellen, gaat niet. En deze mogelijkheid is alleen in ‘liggende’ modus (landscape) te gebruiken, niet in ‘staande’ modus (portrait).

Schijnbaar is deze technologie heel erg vers, en misschien niet tijdig klaar voor de Note 4 die al in de eerste week van september moet worden gepresenteerd op de IFA in Berlijn.

De Samsung Galaxy Note 4 krijgt in ieder geval een 16-megapixel Sony IMX240 camerasensor achter, met optische image stabilisatie (OIS) en de mogelijkheid om ultra-high definition videobeelden te schieten met dertig frames per seconde (3840x2160p). Deze sensor is ook al gebruikt in de LTE-A versie van de Galaxy S5 die alleen in Korea op de markt is gebracht, maar in dat toestel zonder OIS.

Aan de voorkant stapt Samsung af van zijn gewoonte om 2,1-megapixelcamera’s op te nemen in nieuwe toestellen. Dat wordt ditmaal een 3,7-megapixelcamera, meldt Sammobole. Die kan ook aardige video’s schieten in een resolutie van 2560x1440p. Precieze informatie over de sensor is echter nog niet bekend.

Wat de software betreft, is er erg veel gedacht aan de liefhebbers van selfies. Je kunt zowel met de voor- als met de achtercamera een selfie nemen. Met de achtercamera kun je via geluiden uit de telefoon het toestel zo sturen dat hij automatisch afdrukt als je gezicht helemaal goed in beeld is. Die mogelijkheid kennen we ook al van sommige Nokia-telefoons zonder frontcamera.

Wide Selfie betekent dat je een grotere hoek kan kiezen, zodat je jezelf in een groep kunt kieken. In de selfie-mode kun je de camera automatisch laten afdrukken als je glimlacht of knipoogt, en hoef je geen enkele knop in te drukken. Een bewegend gif-plaatje kan ook gemaakt worden, en wie daar behoefte aan heeft, kan de modus ‘beauty face’ kiezen waarbij alle oneffenheden alvast worden weggepoetst. En ook zitten er alle camera-instellingen in die al bekend zijn van de Galaxy S4 en S5, zoals het veranderen van een gezicht of het schieten van een reeks foto’s en daar de beste onderdelen van aan elkaar plakken. Plus de voor- en achtercamera tegelijk laten afdrukken, zodat de fotograaf ook – in een inzetje – op de foto staat.

De interface van de camera is exact hetzelfde als die op de Galaxy S5, meldt Sammobile.

Bron: Sammobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple gebouw

Apple is het meest winstgevende bedrijf op aarde lees verder

Android Oreo Google I/O

Android O: acht onmisbare features om naar uit te kijken lees verder

apple iPhone 8

Zo ziet de Apple iPhone 8 eruit als het scherm aan staat lees verder

Samsung Galaxy S8 en S7

Samsung Galaxy S8 verkoopt stuk beter dan Galaxy S7 lees verder

Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Nokia 3310 test

Is de nieuwe Nokia 3310 net zo onverwoestbaar als zijn voorganger? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters