Alphabet haalt Apple in als waardevolste bedrijf

Alphabet, het moederbedrijf van de zoekmachine Google, heeft Apple ingehaald als waardevolste bedrijf. De goede prestaties brengen de beurskoers van het bedrijf naar een nieuw hoogtepunt.

Alphabet is een verzameling van bedrijven, met als grootste onderdeel het inmiddels vertrouwde Google. Het moederbedrijf werd pas in de loop van vorig jaar opgezet en in augustus wereldwijd bekendgemaakt.

Alphabet op de beurs

Op de beurs zal Alphabet de Google aandelen een voor een overnemen. Doordat de bedrijfsonderdelen onafhankelijk opereren, krijgen beleggers beter zicht op de resultaten van elk onderdeel. Google topman, Larry Page, zegt na de reorganisatie de resultaten per segment bekend te zullen maken. Wanneer deze resultaten bekend worden gemaakt is vooralsnog niet duidelijk. Apple verloor flink aan beurswaarde en daarmee is Apple voor het eerst sinds 2011 toen het Exxon Mobile voorbij streefde, niet langer het meest waardevolle bedrijf.

Alphabet groeit

alphabet
Jaarcijfer Alphabet

Alphabet heeft het afgelopen jaar een flink hogere omzet, dankzij de groei van advertenties en kostenbesparingen. Google stal de show door een grote groei van aandelen. Investeerders kopen meer en meer aandelen, hierdoor is de prijs erg gestegen.

De groei van Alphabet is exponentieel, vorig jaar was de groei 12 procent en deze is dit jaar gestegen tot 24 procent met een omzet van 19,5 miljard euro. Het merendeel van Google zijn opbrengsten komt van advertenties en reclames en hoewel het aantal klikken op advertenties is gestegen, is de prijs per klik gedaald.

Gebruikers

Het bedrijf kondigde tijdens de sales call aan dat het inmiddels meer dan 1 miljard maandelijks actieve Gmail gebruikers heeft. Gmail werd in 2012 al bestempeld tot populairste emailservice ter wereld met 425 miljoen actieve gebruikers.  Dat aantal is in de afgelopen 3,5 jaar dus meer dan verdubbeld.

Alphabet

home-where
Google’s zelfrijdende auto

Onder het moederbedrijf vallen meerdere bedrijven

  • Calico (medisch onderzoek)
  • Nest (‘slimme’ thermostaat)
  • Fiber (breedbandnetwerken)
  • Ventures (investeringsmaatschappij)
  • X Lab (oa. zelfrijdende auto en Google Glass)

De zoekmachine, Google Maps, Android en de online advertenties zijn wel nog altijd onderdeel van Google.

Bron: GSMArena

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters