Alphaversie van Fennec online

Fennec, de mobiele versie van FireFox, zou volgens de geruchten deze week een bètaversie krijgen. Een alphaversie is echter nu al uitgelekt.

Fennec moet dé nieuwe browser worden voor Windows Mobile en Symbian en een bèta van het programma moet ergens deze week uitgebracht worden. Een alphaversie van de mobiele versie van FireFox lekte echter enkele dagen geleden al uit. De heren van Fuze Mobility hebben al even met de browser gespeeld en zijn tot nu toe niet erg tevreden over het programma.

De alpha is nog erg instabiel, hoewel dat natuurlijk opgelost zou moeten zijn in de finale versie. Een van de andere problemen die misschien niet opgelost zullen worden, is bijvoorbeeld dat het virtuele toetsenbord niet naar voren komt als er op een tekstvak geklikt wordt. Hiervoor moet eerst een stukje getypt worden op een hardware toetsenbord, of er moet een fysieke toets aangesteld worden om het virtuele toetsenbord op te roepen. Verder is het lettertype erg klein, wat te maken heeft met de VGA-resolutie van de browser die op erg kleine schermpjes gebruikt gaat worden. Ook is de browser in het algemeen niet zo geweldig als hij had moeten zijn. De laadsnelheid van de browser is niet meer dan gemiddeld en ook reageert hij niet echt geweldig.

Iedereen die toch wil proberen hoe de browser is, kan hier de uitgelekte alphaversie downloaden. Het programma is alleen voor Windows Mobile-toestellen en heeft zoals genoemd een VGA-resolutie.

fennec-fm 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
WhatsApp taggen

WhatsApp laat je binnenkort elk type bestand delen lees verder

Snap Map

Stalk je vrienden met de Snapchat’s Snap Map lees verder

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Pokémon Go

Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go update

Grote update Pokémon Go introduceert nieuwe Gyms, co-op Raids en meer! lees verder

My Om Nom

De vijf beste apps die je een virtueel huisdier geven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters