Alphaversie van Fennec online

Fennec, de mobiele versie van FireFox, zou volgens de geruchten deze week een bètaversie krijgen. Een alphaversie is echter nu al uitgelekt.

Fennec moet dé nieuwe browser worden voor Windows Mobile en Symbian en een bèta van het programma moet ergens deze week uitgebracht worden. Een alphaversie van de mobiele versie van FireFox lekte echter enkele dagen geleden al uit. De heren van Fuze Mobility hebben al even met de browser gespeeld en zijn tot nu toe niet erg tevreden over het programma.

De alpha is nog erg instabiel, hoewel dat natuurlijk opgelost zou moeten zijn in de finale versie. Een van de andere problemen die misschien niet opgelost zullen worden, is bijvoorbeeld dat het virtuele toetsenbord niet naar voren komt als er op een tekstvak geklikt wordt. Hiervoor moet eerst een stukje getypt worden op een hardware toetsenbord, of er moet een fysieke toets aangesteld worden om het virtuele toetsenbord op te roepen. Verder is het lettertype erg klein, wat te maken heeft met de VGA-resolutie van de browser die op erg kleine schermpjes gebruikt gaat worden. Ook is de browser in het algemeen niet zo geweldig als hij had moeten zijn. De laadsnelheid van de browser is niet meer dan gemiddeld en ook reageert hij niet echt geweldig.

Iedereen die toch wil proberen hoe de browser is, kan hier de uitgelekte alphaversie downloaden. Het programma is alleen voor Windows Mobile-toestellen en heeft zoals genoemd een VGA-resolutie.

fennec-fm 
Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters