Alternatieve App Store voor de iPhone verschijnt op CES

Voor wie niet langer vast wil zitten aan de restricties die Apple oplegt, is er straks een alternatieve App Store. De maker creeërde het alternatief op iTunes uit frustratie vanwege het toelatingsbeleid van Apple.

Rival App StoreHet is bekend dat er op een iPhone of iPod touch alleen applicaties te installeren zijn die via de App Store van Apple gedownload en geïnstalleerd worden. De gebruiker is daardoor verplicht om iTunes te gebruiken, en kan geen applicaties via andere wegen installeren, tenzij er gejailbreakt wordt. Apple heeft op zijn toelatingsbeleid veel kritiek gekregen. Veel applicaties zouden om onduidelijke redenen afgewezen zijn, en bovendien zou het hele proces erg lang duren. Voor softwaremakers die te maken hebben gekregen met een afwijzing van Apple is inmiddels een speciale website opgezet. De afgewezen ontwikkelaars kunnen zich daar verenigen en ervaringen delen. Dit ljkt echter binnenkort niet meer nodig te zijn. Een iPhone-ontwikkelaar die het verplichte gebruik van iTunes en de selectieprocedure van Apple zat was, heeft een alternatieve App Store gemaakt. Hiermee moet het op korte termijn mogelijk worden om applicaties op de smartphone van Apple te zetten.

De maker zegt op de website Yourappshop dat het straks voor iedere fabrikant mogelijk wordt om software die niet tot iTunes toegelaten wordt toch op iPhones te krijgen. Met de ontwikkelde technologie kan iedereen een App Store opzetten, aldus de maker. De methode werkt door iPhone-gebruikers naar een bepaalde site te laten surfen, waarna ze met één druk op de knop de applicatie kunnen downloaden. De maker heeft zelf al enkele sites opgezet waar applicaties geplaatst kunnen worden. Een voorbeeld hiervan is PremierAppsShop. De alternatieve App Store werd op de Consumer Electronics Show bekendgemaakt. Het is mogelijk dat Apple binnenkort met een softwareupdate komt om de toegang tot dit soort App Stores te blokkeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple App Store

iOS 11: dit is er allemaal veranderd in de nieuwe App Store lees verder

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Check dit: deze game is Pokémon Go, maar dan met The Walking Dead lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters