Alternatieve App Store voor de iPhone verschijnt op CES

Voor wie niet langer vast wil zitten aan de restricties die Apple oplegt, is er straks een alternatieve App Store. De maker creeërde het alternatief op iTunes uit frustratie vanwege het toelatingsbeleid van Apple.

Rival App StoreHet is bekend dat er op een iPhone of iPod touch alleen applicaties te installeren zijn die via de App Store van Apple gedownload en geïnstalleerd worden. De gebruiker is daardoor verplicht om iTunes te gebruiken, en kan geen applicaties via andere wegen installeren, tenzij er gejailbreakt wordt. Apple heeft op zijn toelatingsbeleid veel kritiek gekregen. Veel applicaties zouden om onduidelijke redenen afgewezen zijn, en bovendien zou het hele proces erg lang duren. Voor softwaremakers die te maken hebben gekregen met een afwijzing van Apple is inmiddels een speciale website opgezet. De afgewezen ontwikkelaars kunnen zich daar verenigen en ervaringen delen. Dit ljkt echter binnenkort niet meer nodig te zijn. Een iPhone-ontwikkelaar die het verplichte gebruik van iTunes en de selectieprocedure van Apple zat was, heeft een alternatieve App Store gemaakt. Hiermee moet het op korte termijn mogelijk worden om applicaties op de smartphone van Apple te zetten.

De maker zegt op de website Yourappshop dat het straks voor iedere fabrikant mogelijk wordt om software die niet tot iTunes toegelaten wordt toch op iPhones te krijgen. Met de ontwikkelde technologie kan iedereen een App Store opzetten, aldus de maker. De methode werkt door iPhone-gebruikers naar een bepaalde site te laten surfen, waarna ze met één druk op de knop de applicatie kunnen downloaden. De maker heeft zelf al enkele sites opgezet waar applicaties geplaatst kunnen worden. Een voorbeeld hiervan is PremierAppsShop. De alternatieve App Store werd op de Consumer Electronics Show bekendgemaakt. Het is mogelijk dat Apple binnenkort met een softwareupdate komt om de toegang tot dit soort App Stores te blokkeren.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters