Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe

Straks is het ook mogelijk om met de YouTube-app op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Dat kan met YouTube breaking news, een sectie video’s waarin het laatste en meest urgente nieuws wordt uitgelicht. Het bedrijf voegt de functie binnenkort aan zijn app toe.

YouTube breaking news

De breaking news-sectie van YouTube wil zo een alternatief worden voor nieuwszenders. YouTube is tegenwoordig nog een kanaal dat vaak lichtere content aanbiedt, zoals comedyvideo’s of gamingvideo’s. Door ook zwaardere, nieuwsachtige inhoud te brengen zou het platform een veel groter publiek aan kunnen spreken.

YouTube heeft tegenwoordig al een sectie voor nieuws, maar dat zijn vaak wat oudere filmpjes. In Nederland zijn die vaak van bijvoorbeeld de Telegraaf of de NOS. Bij de breaking news-sectie gaat het echt over het laatste nieuws. Dat wordt vaak ook gebracht door buitenlandse media als de BBC. Of de eerdergenoemde Nederlandse media zich daar straks bijvoegen, is nog niet bekend. De feed is voor iedereen in hetzelfde gebied overigens gelijk: YouTube personaliseert de breaking news-sectie niet. De feeds gaan nu vooral over de terroristische aanval in Barcelona.

YouTube breaking news

Altijd of tijdelijk?

Het is nog wel onduidelijk of dit een functie is die YouTube altijd aanzet. Het kan ook zijn dat het bedrijf deze feed alleen in het leven roept als er iets gebeurt wat iedereen in de wereld moet weten, zoals de terroristische aanval in Barcelona. YouTube breaking news is, als het goed is, binnenkort te zien op de Android- en iOS-app en op de desktopversie van de videowebsite.

Bron: Android Authority

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters