Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe

Straks is het ook mogelijk om met de YouTube-app op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Dat kan met YouTube breaking news, een sectie video’s waarin het laatste en meest urgente nieuws wordt uitgelicht. Het bedrijf voegt de functie binnenkort aan zijn app toe.

YouTube breaking news

De breaking news-sectie van YouTube wil zo een alternatief worden voor nieuwszenders. YouTube is tegenwoordig nog een kanaal dat vaak lichtere content aanbiedt, zoals comedyvideo’s of gamingvideo’s. Door ook zwaardere, nieuwsachtige inhoud te brengen zou het platform een veel groter publiek aan kunnen spreken.

YouTube heeft tegenwoordig al een sectie voor nieuws, maar dat zijn vaak wat oudere filmpjes. In Nederland zijn die vaak van bijvoorbeeld de Telegraaf of de NOS. Bij de breaking news-sectie gaat het echt over het laatste nieuws. Dat wordt vaak ook gebracht door buitenlandse media als de BBC. Of de eerdergenoemde Nederlandse media zich daar straks bijvoegen, is nog niet bekend. De feed is voor iedereen in hetzelfde gebied overigens gelijk: YouTube personaliseert de breaking news-sectie niet. De feeds gaan nu vooral over de terroristische aanval in Barcelona.

YouTube breaking news

Altijd of tijdelijk?

Het is nog wel onduidelijk of dit een functie is die YouTube altijd aanzet. Het kan ook zijn dat het bedrijf deze feed alleen in het leven roept als er iets gebeurt wat iedereen in de wereld moet weten, zoals de terroristische aanval in Barcelona. YouTube breaking news is, als het goed is, binnenkort te zien op de Android- en iOS-app en op de desktopversie van de videowebsite.

Bron: Android Authority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters