Amazon brengt tablet in oktober op de markt

Webwinkel Amazon zal in oktober zijn langverwachte tablet presenteren. Gelijktijdig worden twee nieuwere versies van de e-reader Kindle gepresenteerd.

Amazon tablets

Een van de twee e-readers krijgt een aanraakscherm. De andere niet, en dat apparaat wordt dan ook de goedkoopste van de drie die Amazon op de markt gaat brengen.

De nieuwe tablet belooft een interessante strijd op te leveren tussen Amazon en Apple. Beiden leveren digitale vormen van vermaak, zoals digitale boeken, muziek en video. Amazon komt nu dus ook nog met een apparaat dat nogal tegen de functionaliteit van de iPad aanschurkt.

De nieuwe tablet van Amazon zal een 9 inch scherm krijgen, melden mensen die het product hebben gezien aan de Wall Street Journal. Het apparaat zal geen camera krijgen en loopt op Android. Een Aziatische fabrikant maakt de tablet voor Amazon.

Op de tablet is het makkelijk om video’s te bekijken, elektronische boeken te lezen en te luisteren naar digitale muziek die allemaal bij Amazon aangeschaft kan worden.

De twee e-readers die daarnaast op de markt komen, krijgen de kleuren zwart en wit en gebruiken grofweg dezelfde technologie die in de vorige Kindles is verwerkt. De e-ink-apparaten zijn voornamelijk bestemd om digitale boeken op te lezen, en moeten het opnemen tegen bijvoorbeeld de Nook Color van Barnes & Noble.

De huidige e-reader Kindle is in Amerika net in prijs verlaagd: de versie met 3G internettoegang kost in Amerika nu nog maar $139, en dat was vorige week nog $164. Dat is wel een versie die wordt gesponsord met advertenties. De versie zonder advertenties blijft ongewijzigd $189 kosten.

De Kindle is het best verkochte product van de webwinkel ooit. Vermoed wordt dat er inmiddels zeveneneenhalf miljoen e-readers in Amerika zijn verkocht.

Bron: WSJ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. elian -

    Hoezo moeten de e-ink versies het opnemen tegen de Nook Color? Weliswaar zit het schermformaat er iets dichterbij, maar de Nook Color is verder toch 'gewoon' een Android tablet met LCD-scherm?

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters