Amazon brengt tablet in oktober op de markt

Webwinkel Amazon zal in oktober zijn langverwachte tablet presenteren. Gelijktijdig worden twee nieuwere versies van de e-reader Kindle gepresenteerd.

Amazon tablets

Een van de twee e-readers krijgt een aanraakscherm. De andere niet, en dat apparaat wordt dan ook de goedkoopste van de drie die Amazon op de markt gaat brengen.

De nieuwe tablet belooft een interessante strijd op te leveren tussen Amazon en Apple. Beiden leveren digitale vormen van vermaak, zoals digitale boeken, muziek en video. Amazon komt nu dus ook nog met een apparaat dat nogal tegen de functionaliteit van de iPad aanschurkt.

De nieuwe tablet van Amazon zal een 9 inch scherm krijgen, melden mensen die het product hebben gezien aan de Wall Street Journal. Het apparaat zal geen camera krijgen en loopt op Android. Een Aziatische fabrikant maakt de tablet voor Amazon.

Op de tablet is het makkelijk om video’s te bekijken, elektronische boeken te lezen en te luisteren naar digitale muziek die allemaal bij Amazon aangeschaft kan worden.

De twee e-readers die daarnaast op de markt komen, krijgen de kleuren zwart en wit en gebruiken grofweg dezelfde technologie die in de vorige Kindles is verwerkt. De e-ink-apparaten zijn voornamelijk bestemd om digitale boeken op te lezen, en moeten het opnemen tegen bijvoorbeeld de Nook Color van Barnes & Noble.

De huidige e-reader Kindle is in Amerika net in prijs verlaagd: de versie met 3G internettoegang kost in Amerika nu nog maar $139, en dat was vorige week nog $164. Dat is wel een versie die wordt gesponsord met advertenties. De versie zonder advertenties blijft ongewijzigd $189 kosten.

De Kindle is het best verkochte product van de webwinkel ooit. Vermoed wordt dat er inmiddels zeveneneenhalf miljoen e-readers in Amerika zijn verkocht.

Bron: WSJ

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters