Amazon test dronebezorging in Nederland

Amazon is in Nederland een proef gestart waarbij pakketjes met drones worden bezorgd. Dit laat Amazon-directeur Jeff Bezos weten op een evenement van The Washington Post.

Amazon drone

Amazon prime air drone
Amazon prime air drone

Het is onbekend waar en wanneer Amazon de drones in Nederland test. Het testen kan in principe op korte termijn beginnen. Leefomgeving en Transport meldt in het aanvraagformulier voor de dronebezorging dat bedrijven die mee willen doen met de test dit minimaal drie weken van tevoren moeten opgeven. Amazon kan door strenge regelgeving de testen niet doen in de Verenigde Staten. Twee jaar geleden kondigde Amazon aan drones te ontwikkelen voor bezorging. Het bedrijf zou werken aan een nieuwe methode, onder de naam Prime Air, om pakketjes binnen een half uur bij haar klanten te krijgen. In een recente advertentie van Amazon wordt het toekomstbeeld verder geschetst. Duidelijk wordt dat een drone in de achtertuin zal landen, of op een ander plat oppervlak. Daar wordt het pakketje gedropt, waarna de drone weer opstijgt, terugvliegt naar het magazijn en het volgende pakketje ophaalt.

Vliegende Amazon drone
Vliegende Amazon drone

Specificaties

De drones kunnen een pakketje tot 2,5 kilo vervoeren en deze in een straal van 24 kilometer rond het magazijn bij klanten thuis bezorgen. De drones beschikken over een autonoom detectiesysteem waardoor ze uit zichzelf obstakels kunnen ontwijken. Als een drone dicht bij de grond is ontstaat er veel opwaartse luchtstroom (oscillaties) waardoor de drone instabiel wordt. Deze instabiliteit gebruikt de drone om de exacte afstand tot de grond te bepalen. Hij meet dan hoeveel oscillaties plaats vinden.

Nieuws

Onlangs kwam in het nieuws dat de Nederlandse politie roofvogels traint om drones te vangen. Dit om eventuele terroristische aanslagen met drones te kunnen verijdelen. Voorheen werden microgolven gebruikt om de drone uit te schakelen. Hieronder zie je hoe de Amazon-drone werkt.

Bron: Parool.nl

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters