'Amazon gaat eigen processors produceren na overname Texas Instruments'

Amazon zou momenteel in vergevorderde gesprekken verkeren met Texas Instruments om haar ARM-chiptak over te nemen. De webshop zou zijn eigen chips willen ontwikkelen voor de eigen tablets en smartphones.

Volgens de Israëlische krant Calcalist zouden de gesprekken al in zeer vergevorderd stadium verkeren, zo meldt Reuters. Eind september maakte TI bekend te stoppen met de ontwikkeling van haar ARM-chips genaamd Omap. De chipfabrikant wil zich meer gaan richten op embedded systemen en hierdoor wordt de chiptak weggesaneerd.

Amazon lijkt grootste plannen te hebben voor zijn nieuwe smartphone en tablet-tak en is dan ook bereid hierin fors te investeren. De webshop lijkt dan ook te zinnen op een overname van de chip-tak van TI om zo zelf chips te kunnen ontwikkelen en produceren voor de Kindle-tablets. De fabrikant maakt nu al gebruik van TI’s chips in de Kindle Fire en door deze overname stelt Amazon zichzelf ervan zeker dat het niet hoeft over te stappen op een andere chip.

Mocht Amazon deze overname daadwerkelijk doorzetten dan zal het de vierde fabrikant worden die zelf chips ontwikkelt. Onder meer Samsung, LG en Apple gingen de fabrikant al voor. De Omap-processors zijn gebaseerd op ARM-architectuur.

Amazon tablets and smartphones 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters