Amazon Kindle tablets gaan miljoen keer per week over de toonbank

De recent gelanceerde Amazon Kindle tabletfamilie is populair. De vriendelijk geprijsde tablets/e-readers gaan inmiddels een miljoen keer per week over de toonbank.

Kindle fire

Met een prijskaartje van 199 dollar is de duurste van de vier platte apparaten, de Kindle Fire-tablet, dan ook een stuk goedkoper dan de iPad 2, waar de goedkoopste variant meer dan het dubbele kost. Hoewel de producten eigenlijk niet zijn te vergelijken, ze kunnen niet hetzelfde en richten zich op totaal verschillende segmenten van de markt, wordt de Amazon Kindle tablet toch gezien als de grootste concurrent voor de iPad van Apple. Qua verkoopcijfers komt de tablet – nog altijd op flinke afstand – het meest in de buurt.

Het verkoopcijfer is afkomstig van Amazon zelf. Dat is tamelijk bijzonder, want Amazon brengt die meestal niet naar buiten. Maar omdat er zoveel vraag naar is, zag vice-president Dave Limp van Amazon zich gedwongen om enige uitleg te verschaffen aan klanten die er een tijdje op moeten wachten. ”We hebben al miljoenen exemplaren verkocht, en we maken miljoenen meer om aan de hoge vraag te voldoen. De verkoop van de Kindle Fire neemt week na week toe, zeker in de afgelopen drie weken.”

Amazon weet de prijs van de Kindle Fire en de goedkopere tablets/e-readers te drukken door er de verkoop van digitale boeken en muziek aan te koppelen, waar het echte geld mee wordt verdiend.

Bron: Fonearena

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters