'Amazon komt in juni met eigen smartphone'

Webwinkel Amazon komt in juni met een eigen smartphone op de markt. Geruchten hierover doen al tijden de ronde, maar lijken nu serieuzer te moeten worden genomen. De gezaghebbende krant The Wall Street Journal schrijft dit namelijk.

'Amazon komt in juni met eigen smartphone' amazon 3d hologram phone

Amazon zou al prototypes aan software-ontwikkelaars hebben laten zien. De hardware van het toestel is nogal opmerkelijk, en vergt speciale aansturing. Er wordt 3D-content op het scherm getoond met behulp van vier frontcamera’s. Daardoor wordt een soort hologram-effect gecreëerd waardoor het scherm in 3D is te beleven waarvoor geen speciale bril hoeft te worden opgezet.

Amazon heeft al eerder hardware geproduceerd, zoals de Kindle-tablets en e-readers. Een eigen app store met meer dan 200.000 apps voor Androidtelefoons en -tablets is ook al beschikbaar. Een smartphone ontbrak tot dusver in het eigen hardware-assortiment. De presentatie in juni van dit toestel zou betekenen dat de Amazonphone in september beschikbaar is voor klanten.

De prijs van de nieuwe telefoon is nog niet helder, maar gezien de eerdere ervaringen met hardware van Amazon, lijkt het erop dat het bedrijf die expres laag zal houden. Verlies op de verkoop van hardware neemt Amazon op de koop toe, aangezien het bedrijf zijn winst vooral haalt uit de verkoop van elektronische boeken, muziek, films en apps. Het lijkt erop dat Amazon de smartphone eerst in de Verenigde Staten zal gaan verkopen, en later pas in andere landen. In Nederland heeft Amazon nog geen winkel, maar wel in Engeland en Duitsland.

Bron: Fonearena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters