'Amazon komt in juni met eigen smartphone'

Webwinkel Amazon komt in juni met een eigen smartphone op de markt. Geruchten hierover doen al tijden de ronde, maar lijken nu serieuzer te moeten worden genomen. De gezaghebbende krant The Wall Street Journal schrijft dit namelijk.

'Amazon komt in juni met eigen smartphone' amazon 3d hologram phone

Amazon zou al prototypes aan software-ontwikkelaars hebben laten zien. De hardware van het toestel is nogal opmerkelijk, en vergt speciale aansturing. Er wordt 3D-content op het scherm getoond met behulp van vier frontcamera’s. Daardoor wordt een soort hologram-effect gecreëerd waardoor het scherm in 3D is te beleven waarvoor geen speciale bril hoeft te worden opgezet.

Amazon heeft al eerder hardware geproduceerd, zoals de Kindle-tablets en e-readers. Een eigen app store met meer dan 200.000 apps voor Androidtelefoons en -tablets is ook al beschikbaar. Een smartphone ontbrak tot dusver in het eigen hardware-assortiment. De presentatie in juni van dit toestel zou betekenen dat de Amazonphone in september beschikbaar is voor klanten.

De prijs van de nieuwe telefoon is nog niet helder, maar gezien de eerdere ervaringen met hardware van Amazon, lijkt het erop dat het bedrijf die expres laag zal houden. Verlies op de verkoop van hardware neemt Amazon op de koop toe, aangezien het bedrijf zijn winst vooral haalt uit de verkoop van elektronische boeken, muziek, films en apps. Het lijkt erop dat Amazon de smartphone eerst in de Verenigde Staten zal gaan verkopen, en later pas in andere landen. In Nederland heeft Amazon nog geen winkel, maar wel in Engeland en Duitsland.

Bron: Fonearena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters