Amazon komt met de Kindle Fire HD in twee formaten

Amazon heeft vandaag tijdens een persconferenties een aantal nieuwe Kindle Fire-tablets bekend gemaakt, waaronder drie varianten op de Kindle Fire HD. Er zijn twee varianten met een 8,9″-scherm en eentje met een 7″-display.

Amazon Kindle Fire HD

Juist nu de originele Kindle Fire van Amazon flinke concurrentie kreeg van de Google Nexus 7, is Amazon met een geavanceerdere versie van het apparaat gekomen. Zoals verwacht, overigens. De duurste tablet van Amazon heet in de toekomst de Kindle Fire HD en ontleent zijn naam aan een scherm met een resolutie van 1920×1200 pixels. Het paradepaardje is een 8,9″-variant met LTE-ondersteuning, die voorlopig alleen in samenwerking met AT&T uitgebracht zal worden. Daar betaal je wel de hoofdprijs voor: $499. Het voordeel is dat je daar voor vijftig dollar per jaar een databundel met 250MB per maand bij krijgt. De versie zonder mobiele dataverbinding, de ‘gewone’ Kindle Fire 8.9, kost met $299 een stuk minder en heeft dezelfde specs als de LTE-versie.

Naast het hoge resolutie scherm, heeft de Kindle Fire HD een 1,5GHz dualcore TI OMAP 4470-processor, dualband Wi-Fi, 16GB intern geheugen en een HD-camera aan de voorkant. Ook een HDMI-out is aanwezig.

Amazon kondigde niet alleen twee 8.9″-tablets aan, maar ook nog een tweetal 7″-apparaten. De eerste is een update van de gewone Kindle Fire waar we in een ander artikel op terug zullen komen, de tweede is een Kindle Fire HD met een wat kleiner scherm. De andere specificaties verschillen niet, maar de prijs zal wel honderd dollar lager liggen op $199. Daarmee concurreert het apparaat direct met de Nexus 7 in Amerika. Hoe de schermresolutie is, is overigens niet bekend.

Net als de originele Kindle Fire, zullen deze apparaten in ieder geval aanvankelijk alleen in Amerika beschikbaar zijn. Eventuele Europese beschikbaarheid is nog niets over bekend.

Amazon Kindle Fire HD

 

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

Android Oreo voor Nokia 8

Nokia’s smartphones hebben een feature waar de concurrentie enkel van kan dromen lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Samsung Android Oreo

Samsung bevestigt wanneer Android Oreo naar smartphones komt lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters