Amazon komt met de Kindle Fire HD in twee formaten

Amazon heeft vandaag tijdens een persconferenties een aantal nieuwe Kindle Fire-tablets bekend gemaakt, waaronder drie varianten op de Kindle Fire HD. Er zijn twee varianten met een 8,9″-scherm en eentje met een 7″-display.

Amazon Kindle Fire HD

Juist nu de originele Kindle Fire van Amazon flinke concurrentie kreeg van de Google Nexus 7, is Amazon met een geavanceerdere versie van het apparaat gekomen. Zoals verwacht, overigens. De duurste tablet van Amazon heet in de toekomst de Kindle Fire HD en ontleent zijn naam aan een scherm met een resolutie van 1920×1200 pixels. Het paradepaardje is een 8,9″-variant met LTE-ondersteuning, die voorlopig alleen in samenwerking met AT&T uitgebracht zal worden. Daar betaal je wel de hoofdprijs voor: $499. Het voordeel is dat je daar voor vijftig dollar per jaar een databundel met 250MB per maand bij krijgt. De versie zonder mobiele dataverbinding, de ‘gewone’ Kindle Fire 8.9, kost met $299 een stuk minder en heeft dezelfde specs als de LTE-versie.

Naast het hoge resolutie scherm, heeft de Kindle Fire HD een 1,5GHz dualcore TI OMAP 4470-processor, dualband Wi-Fi, 16GB intern geheugen en een HD-camera aan de voorkant. Ook een HDMI-out is aanwezig.

Amazon kondigde niet alleen twee 8.9″-tablets aan, maar ook nog een tweetal 7″-apparaten. De eerste is een update van de gewone Kindle Fire waar we in een ander artikel op terug zullen komen, de tweede is een Kindle Fire HD met een wat kleiner scherm. De andere specificaties verschillen niet, maar de prijs zal wel honderd dollar lager liggen op $199. Daarmee concurreert het apparaat direct met de Nexus 7 in Amerika. Hoe de schermresolutie is, is overigens niet bekend.

Net als de originele Kindle Fire, zullen deze apparaten in ieder geval aanvankelijk alleen in Amerika beschikbaar zijn. Eventuele Europese beschikbaarheid is nog niets over bekend.

Amazon Kindle Fire HD

 

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters