'Amazon komt met iPadkiller'

Geruchten over een tablet van internetwinkel Amazon worden steeds sterker. Het moet een echte iPadkiller worden, weten de bloggers al. Maar de geruchten lopen qua inhoud verder nogal uiteen.

amazon

Mashable heeft de geruchten op een rij gezet. Dat Amazon aan een tablet werkt als opvolger voor zijn e-bookreader Kindle lijkt inmiddels onomstreden. Concurrent Barnes & Noble heeft met de Nook Color al een aardige Androidtablet in zijn assortiment (waar je ook boeken op kunt lezen). Dan kan Amazon niet lang achterblijven.

De ene bron meldt dat Samsung de fabrikant wordt van de tablet. Dat meldt een auteur van Gdgt, die echter ook meldt hier niet honderd procent zeker van te zijn. Het apparaat zou volgens deze auteur op Android lopen, hoewel dit besturingssysteem, net als bij de Nook Color, nauwelijks volledig kan worden gebruikt; het is op die tablet slechts een vehikel om boeken op te lezen. De mogelijkheden van Android (met de Market, bijvoorbeeld) zouden verder sterk worden ingeperkt.

Digitimes meldt zeker te weten dat Quanta Computer de tablet gaat maken. Digitimes voert Taiwanese anonieme bronnen op die melden dat Quanta al bestellingen van Amazon heeft ontvangen. In de tweede helft van dit jaar zouden de tablets klaar zijn om te worden verkocht, meldt Digitimes, en dat zou wereldwijd gebeuren. Amazon mikt op meer klandizie op de internationale markt en daar zou de tablet goed bij kunnen helpen.

Onderzoek onder mensen die de aankoop van een tablet overwegen, laat zien dat 24 procent van de ondervraagden wel zo’n tablet van Amazon zou willen hebben. Dat is meer dan het aantal mensen dat een Motorola Xoom wil hebben: 18 procent. Welke tablet Amazon ook brengt, het apparaat wordt in ieder geval direct ondersteund door een veel groter aanbod aan elektronische boeken dan Apple in zijn iBookstore heeft. Apple wil zoveel commissie van de boekenuitgevers dat die een lange neus naar de reus uit Cupertino hebben getrokken, wat het aanbod aan boeken voor de iPad flink heeft beperkt.

Sommige geruchten, sluit Mashable af, melden dat Amazon de tablet onder de kostprijs wil verkopen. Dat doet Amazon feitelijk ook met de Kindle e-bookreader. Zo krijgt de nieuwe tablet een prijsvoordeel ten opzichte van de iPad 2, wat voor andere tabletmakers erg moeilijk blijkt te zijn. De tablet van Amazon, als die er komt, kan de tabletmarkt dus aardig in beweging brengen.

Bron: Mashable

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters