'Amazon komt met twee tablets'

Webwinkel Amazon zou voor het eind van dit jaar niet een, maar twee Androidtablets willen maken, en de duurste van de twee bevat een quadcore processor. Dat meldt Boy Genius Report op basis van een tip.

amazon

Jonathan Geller van BGR meldt dat een instapmodel genaamd Coyote op de markt zal worden gebracht, met daarin als kloppend hart een dualcore NVIDIA Tegra 2 processor. De tweede heet Hollywood en wordt een stuk sneller, met een quadcore NVIDIA Tegra 3 processor erin.

Over de schermformaten van beide tablets is nog niets bekend.

Met de tablets zou Amazon een flinke voorsprong krijgen op Apple, die nog niet zoveel boekene en films aanbiedt voor de iPad. Amazon heeft diverse partnerschappen met film- en muziekbonzen. Daarmee kan Amazon bieden wat Apple niet kan: duizenden digitale boeken, muziek en films.

Amazon heeft al wat ervaring opgedaan met de productie van de e-bookreader Kindle, dat al een tijdje door zijn lage prijs het bestverkochte product is van Amazon. Door de Kindle is Amazon zijn boekenbestand al flink aan het digitaliseren. Voor de iPad, iPhone en iPod Touch bestaan bovendien Kindle-apps waarmee je op die apparaten boeken kunt lezen.

Amazon biedt bovendien allerlei zaken die andere fabrikanten en uitgeverijen nog maar moeten zien te regelen: ongelimiteerd direct films en tv-shows downloaden, zowel huur als koop, en die kunnen worden bewaard in een bibliotheek in de cloud. Om ze later te laten zien op een tv, blu-ray apparaat of de Amazon Cloud Drive. Het digitale aanbod van Amazon op film-, muziek- en gamesgebied is overweldigend.

Bron: Android Authority

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters