Amazon lanceert nieuwe Kindle Fire HDX-tablets

Amazon heeft een tweetal tablets aan haar Kindle Fire-lijn toegevoegd. De 7-inch Kindle Fire HDX en Kindle Fire HDX 8.9″ zijn voorzien van een hogere resolutie, betere schermen en betere hardware. De nieuwe tablets draaien, net als de rest van de Kindle-lijn, op Amazon’s eigen versie van Android dat nu de naam Fire OS heeft meegekregen.

De 7-inch variant van de Kindle Fire HDX krijgt een resolutie van 1920×1200 (323 PPI), een Snapdragon 800 processor, 2GB aan RAM en wordt uitgeleverd met 16GB, 32GB of 64GB aan opslag. De 8.9-inch versie krijgt dezelfde specificaties maar gaat draaien op een resolutie van 2560×1600 (339 ppi).

Naast de processor en de beeldschermen zijn ook de accu’s van de HDX-tablets beter dan die van hun voorgangers. Zo gaat de 7-inch versie een uur langer mee dan de huidige versie die 10 uur bij normaal gebruik trok en haalt zijn grotere broertje zelfs de 12 uur bij ‘mixed use’ waar het oudere model het ook moest doen met 10 uur. Verder kan de 7-inch versie nu geleverd worden met een 4G modem. Bij de oude modellen is die optie alleen beschikbaar op de 8.9-inch variant. Ten slot krijgt de Kindle Fire HDX 8.9″ naast de camera op de voorkant een 8 megapixel-camera aan de achterkant. Zijn kleine broertje moet het enkel met de front-facing camera doen.

Op software-kant heeft Amazon haar tablets voorzien van versie 3.0 van haar eigen Android-variant. Deze aangepaste versie van Android zal vanaf nu de naam Fire OS dragen. Belangrijkste verandering in versie 3.0 is de zogenaamde Mayday-button. Met deze knop kan de gebruiker 24 uur per dag, 365 dagen per jaar ondersteuning van Amazon’s helpdesk aanvragen die vervolgens live met de gebruiker kan meekijken en desgewenst de controle over het scherm kan overnemen. Amazon zal geen geld vragen voor deze dienst.

In de Verenigde Staten gaat de 7-inch Kindle Fire HDX over de digitale toonbank voor 229 dollar en kost de 8.9-inch variant 379 dollar. Amazon verkoopt haar Kindle-tablets sinds begin dit jaar ook in Nederland maar het is nog niet bekend wat de nieuwe modellen hier moeten gaan kosten of wanneer ze beschikbaar zullen zijn. Amazon blijft de oude versies van haar Kindle Fire-tablets verkopen.

Amazon lanceert nieuwe Kindle Fire HDX-tablets feature os v355642161  
Android P nieuwe features

Android P officieel onthuld: zes dingen die je moet weten lees verder

onbekende beller blokkeren

Android P maakt einde aan vervelende onbekende bellers lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters