Amazon maakt zijn Kindle Fire tablet bekend

Amazon zal tijdens een persconferentie haar eerste tablet bekend gaan maken. De 200 dollar kostende Kindle Fire tablet zal alleen beschikken over Wifi en het Android OS. De tablet is van top tot teen gericht op het leveren van content van Amazon.

Bloomberg heeft net voor de aanvang van de persconferentie van Amazon de details per ongeluk gelekt inclusief een afbeelding van de tablet. Het eerste wat opvalt is de prijs; de tablet zal slechts 199 dollar gaan kosten en moet daarmee erg toegankelijk zijn voor het publiek. De tablet beschikt niet over een camera, 3G of andere fratsen maar heeft alleen Wifi aan boord. Het formaat van de Fire Tablet is 7-inch en het apparaat lijkt opvallend veel op de even grote PlayBook. De tablet heeft verder en 1GHz dualcore-processor en 1GB RAM met daarnaast 8GB intern geheugen.

Amazon heeft gebruik gemaakt van het Android 2.3 OS met daar overheen zijn eigen UI. Dankzij de UI is er weinig overgeblven van de Android UI aangezien Amazon erg grondig te werk is gegaan. De tablet is voorzien van alle content die Amazon weet aan te bieden. Zo kun je boeken, films, muziek, applicaties en andere content via de tablet tot je nemen. Daarnaast kun je een abonnement afsluiten om de content binnen te halen. De eerste maand kun je gratis boeken en films huren op de tablet, zo is de verwachting. De tablet zelf weegt net iets meer dan 400 gram en volgens Amazon zit er een gratis cloudservice bij zodat alle content online opgeslagen kan worden.

Onduidelijk is nog of de tablet naar Europa zal komen. De tablet is vanaf 15 november te koop in Amerika. De kans dat de tablet in Nederland verkocht zal worden is klein, omdat Amazon hier ook geen webwinkel heeft. De verwachting is dat Amazon begin 2012 ook een 10-inch model zal gaan lanceren.

Amazon Fire Tablet

 

Amazon Kindle Fire

 

Amazon Kindle Fire

 

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters