Amazon presenteert Fire Phone met 3D-schermeffecten

Amazon heeft zijn eerste smartphone gepresenteerd. De Fire Phone beschikt over meerdere camera’s die een 3D-effect op het scherm kunnen creëren. Het toestel kost in de VS los 649 dollar.

Amazon presenteert Fire Phone met 3D-scherm firephone1
FirePhone

Dat is omgerekend goed voor ongeveer 480 euro. De Fire Phone is vooral een opvallende smartphone vanwege de vier camera’s aan de voorkant. Amazon noemt deze technologie ‘Dynamic Perspective’. Deze herkennen je gezicht en aan de hand daarvan creëert het scherm een 3D-effect. Deze techniek kan worden toegepast voor games, maar hierdoor zou je in principe ook met gezichtsbewegingen de smartphone kunnen aansturen.

Het scherm heeft een 4,7 inch 720p-scherm. De Snapdragon 800-processor heeft met vier kernen een kloksnelheid van 2,2 GHz. De Fire Phone moet het doen met 2 GB aan ram. De harde schijf varieert qua omvang. Hiervan is de maximale grootte 64 GB.

Aan de voorkant zitten dus vier camera’s. De achterkant is natuurlijk niet vergeten door Amazon. Deze schiet foto’s in 13 MP en heeft optische beeldstabilisatie. Amazon stelt dat de Fire Phone daarom goede foto’s bij weinig licht kan schieten.

Amazons smartphone draait op een aangepaste versie van Android. Hierdoor zitten alle Google-applicaties, waaronder de Play Store, niet op het toestel. Amazon levert zijn eigen appstore mee en heeft ook eigen applicaties meegeleverd.

Er zit ook een andere nieuwe feature op de Fire Phone. Firefly moet antwoord geven op vragen waar je gelijk een antwoord op wil: welk nummer staat er aan, welke serie is dit. Et cetera. Firefly herkent volgens Amazon honderd miljoen voorwerpen. Wanneer je een streepjescode scant met Firefly kom je op de Amazon-pagina van het artikel terecht. Als je een TV-serie ‘scant’ eindig je op IMDB.com. Amazon vindt Firefly dusdanig belangrijk dat de functie een eigen fysieke knop heeft.

De Fire Phone is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten te krijgen bij provider AT&T. Het is de vraag of deze innovatieve smartphone ook in Europa op de markt komt.

Amazon presenteert Fire Phone met 3D-scherm firephone2 
Amazon presenteert Fire Phone met 3D-scherm firephone3 
Firefly
Amazon presenteert Fire Phone met 3D-scherm firephone4 
Amazon presenteert Fire Phone met 3D-scherm firephone5 
Amazon presenteert Fire Phone met 3D-scherm firephone6 
Amazon presenteert Fire Phone met 3D-scherm firephone7 
Amazon presenteert Fire Phone met 3D-scherm firephone8 
Amazon presenteert Fire Phone met 3D-scherm firephone9 

Bron: Amazon

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters