Amazon richt apart bedrijf op voor verkoop Kindle Fire

Webwinkel Amazon heeft een apart bedrijf opgericht voor de productie en verkoop van de Kindle Fire, de eerste Androidtablet. Amazon wil de productie van de hardware kennelijk losknippen van de webwinkel, die voornamelijk boeken en cd’s verkoopt.

Kindle fire

Het bedrijf dat Amazon heeft opgericht dat zich met de Kindle Fire moet bezighouden, heet Seesaw LLC. Eind september presenteerde Amazon zijn nieuwe reeks Kindle e-readers en de Kindle Fire tablet, die vooral vehikels blijken te zijn om boeken, muziek en films uit de webshop te slijten.

Volgens berekeningen van marktanalisten zou Amazon de Kindle Fire tablet onder de productieprijs verkopen. De webwinkel zou er zelfs tien dollar per tablet op toeleggen. Dat geld haalt Amazon er weer uit door meer digitale boeken en muziek te vekropen.

De Androidtablet is de eerste die een heel stuk onder de prijs van de iPad weet te duiken; hij wordt door 199 dollar verkocht, in euro’s omgerekend ongeveer 150. De Androidsoftware op de tablet is stevig aangepakt door Amazon; er zit een schil overheen die de gebruiker moet verleiden tot online aankopen.

Mocht het tabletproject toch niet goed uitpakken voor Amazon, dan kunnen de activiteiten eenvoudig worden gesplitst; daarvoor zou de oprichting van Seesaw zijn bedoeld. Ook kan een zelfstandig bedrijf de Kindle Fire en de overige toekomstige tablet- en andere hardware-activiteiten beter de aandacht geven die deze activiteiten nodig hebben, los van de webwinkel.

Hoewel het tot dusver erg goed gaat met de pre-orders van de tablet, is het apparaat pas half november verkrijgbaar. Pas dan valt te zeggen of dit een echte iPad-concurrent wordt of niet.

Bron: Venture Beat

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters