'Amazon-tablets worden goedkoper dan iPad 2'

De twee tablets waar webwinkel Amazon aan zou werken, worden goedkoper dan de iPad 2. Bronnen melden dat de goedkoopste al voor 349 dollar over de virtuele toonbank gaat.

Amazon apparaten illustratie

Er zijn niet veel tabletfabrikanten die erin slagen om onder de prijs van de iPad 2 te duiken met een gelijkwaardig product, maar Amazon gaat het kennelijk proberen. Eerder bracht de webwinkel al een e-boekreader op de markt, de Kindle, die een lagere prijs heeft dan de meeste andere leesaparaten op de markt. Dat kan Amazon doen omdat de boekverkoop belangrijker is dan de verkoop van het apparaat; de prijs wordt min of meer gesubsidieerd door de e-boeken die ervoor worden verkocht.

Wellicht dat Amazon ook zo te werk gaat met de films en muziek die ook in de webwinkel te koop is, en waar de Androidtablets Coyote en Hollywood als afspeelapparaten voor kunnen dienen. Over de specificaties van de tablets is nog niet veel bekend, alleen dat ze de aan de door Google voorgeschreven hardware-eisen voldoen – wat een Tegra 2 dualcore processor inhoudt – en dat ze niet al te duur worden vergeleken met de concurrentie. De 7-inch Coyote gaat dus 349 dollar kosten en de grotere Hollywood, die een quadcore Tegra 3 processor zou krijgen, 449 dollar.

Beide apparaten zouden nog voor het vakantieseizoen in de webwinkel moeten liggen.

Bron: Phonedog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters