Voormalig Amazon-topman gaat bij Google aan smartphones werken

Android GoogleGoogle heeft oud-Amazon-topman David Foster binnengehaald. Bij de zoekgigant gaat hij werken aan de smartphones van het bedrijf. Dat meldt The Information op basis van een bron bekend met de ontwikkelingen.

Bij Amazon had Foster lang de leiding voor een groot deel van de hardware- en technologietak. Zo was hij verantwoordelijk voor een groot deel van de ontwikkeling van de producten in de Kindle- en Kindle Fire-lijn. Ook had hij de leiding over het team dat onder meer de Amazon Dash, de Fire TV en de Echo-speaker ontwikkelde.

Daarvoor was hij bij andere grote bedrijven werkzaam. Zo heeft hij bijna zes jaar bij Microsoft en Apple gewerkt. Ook Gibson Guitar prijkt op zijn cv. Amazon wilde niet reageren op vragen over het vertrek van Foster.

Amazon Fire Phone

Foster gaat bij Google werken aan smartphones binnen de eigen telefoonlijn van het technologiebedrijf. Dat is toch enigszins opmerkelijk te noemen. Foster is namelijk naast de eerdergenoemde producten ook verantwoordelijk voor de Amazon Fire Phone. Deze flopte en Amazon had een aantal maanden na de lancering nog een flinke voorraad van niet verkochte toestellen. Het bedrijf schreef meer dan 150 miljoen euro af op de telefoon.

Google Pixel

Google lijkt zeer spoedig een nieuwe eigen telefoon uit te brengen. Naar alle waarschijnlijkheid kondigt het Amerikaanse bedrijf namelijk vanavond zijn nieuwe Google Pixel-smartphones aan, die door HTC gemaakt zouden zijn. De smartphones zouden onder meer een Snapdragon 821-chipset en 4 GB aan werkgeheugen hebben. Ook een aantal vermeende renders van de Google Pixel-telefoons zijn al gelekt. Over de prijs en beschikbaarheid van de toestellen is nog niets bekend.

Bron: The Information via NU.nl

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters