Amazon wil klanten gratis smartphone geven

Webwinkel Amazon wil zijn klanten een gratis smartphone van eigen makelij verstrekken, meldt voormalig Wall Street Journal-journaliste Jessica Lessin op haar website. Wat daar precies voor voorwaarden aan kleven, is minder duidelijk.

Amazon tablets and smartphones

Amazon is bekend van zijn goedkope tablets en e-readers, die met verlies worden verkocht maar Amazon toch wat opleveren. De klanten die een Amazon Kindle-tablet of e-reader kopen, kunnen daar namelijk alleen maar boeken, muziek en films van Amazon op zetten. Zo verdient de online retailer meer dan de tablets aan verlies kosten.

Nu gaat Amazon volgens Jessica Lessin nog een stap verder. Al tijden doet het gerucht de ronde dat Amazon met een eigen smartphone op de markt wil komen. Het zal waarschijnlijk geen erg spannend apparaat worden, een midrange-toestel op zijn best. Dit toestel zal echter volledig gratis aan klanten worden weggegeven, meldt Lessin.

De voorwaarden blijven echter duister. Of klanten worden verplicht om een aantal digitale boeken, films, muziek of games af te nemen bijvoorbeeld, is niet duidelijk. In veel landen biedt Amazon ook de betaaldienst Amazon Prime aan, die in de Verenigde Staten 79 dollar per jaar kost en wat voordelen biedt zoals direct online streaming films en snellere verzending van boeken.

Het zou kunnen dat de gratis smartphone door Amazon weer terugverdiend wordt door die alleen aan Prime-klanten aan te bieden. Maar dat is nog niet gezegd; Amazon wilde Lessin officieel geen commentaar geven op de plannen die blijkbaar nog volop in ontwikkeling zijn.

Het model van gratis smartphones bij een periodieke betaaldienst is afgekeken van telco’s, die bij contracten van een of twee jaar ook gratis smartphones weggeven die in de loop van die twee jaar echter wel dik worden terugverdiend via de abonnements- en belkosten. Steeds meer telco’s beginnen echter afscheid te nemen van dit verkoopmodel.

Of het Amazon gaat lukken om het plan voor gratis smartphones door te voeren, wordt her en der betwijfeld, maar mocht het gebeuren, dan kan de retailer een aanzienlijk marktaandeel voor zichzelf opeisen. Net zoals op de markt voor boeken, films en muziek, waar Amazon de grootste verspreider van is.

Bron: Jessica Lessin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone 8 iPhone 7 Plus

Video en foto’s tonen iPhone 8 naast iPhone 7 Plus lees verder

OnePlus 5

Videobyte: kan de OnePlus 5 tegen krassen, vuur en druk? lees verder

OnePlus 5

Vijf dingen die de OnePlus 5 nog beter zouden maken lees verder

LG V30

LG V30: onthullingsdatum en prijs opvallend toestel gelekt lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design Samsung Galaxy Note 8

Nostalgie: dit is de nieuwe Android klaptelefoon van Samsung lees verder

OnePlus 5

OnePlus 5 vs OnePlus 3T: dit zijn de vijf belangrijke verschillen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters