Amazon wil klanten gratis smartphone geven

Webwinkel Amazon wil zijn klanten een gratis smartphone van eigen makelij verstrekken, meldt voormalig Wall Street Journal-journaliste Jessica Lessin op haar website. Wat daar precies voor voorwaarden aan kleven, is minder duidelijk.

Amazon tablets and smartphones

Amazon is bekend van zijn goedkope tablets en e-readers, die met verlies worden verkocht maar Amazon toch wat opleveren. De klanten die een Amazon Kindle-tablet of e-reader kopen, kunnen daar namelijk alleen maar boeken, muziek en films van Amazon op zetten. Zo verdient de online retailer meer dan de tablets aan verlies kosten.

Nu gaat Amazon volgens Jessica Lessin nog een stap verder. Al tijden doet het gerucht de ronde dat Amazon met een eigen smartphone op de markt wil komen. Het zal waarschijnlijk geen erg spannend apparaat worden, een midrange-toestel op zijn best. Dit toestel zal echter volledig gratis aan klanten worden weggegeven, meldt Lessin.

De voorwaarden blijven echter duister. Of klanten worden verplicht om een aantal digitale boeken, films, muziek of games af te nemen bijvoorbeeld, is niet duidelijk. In veel landen biedt Amazon ook de betaaldienst Amazon Prime aan, die in de Verenigde Staten 79 dollar per jaar kost en wat voordelen biedt zoals direct online streaming films en snellere verzending van boeken.

Het zou kunnen dat de gratis smartphone door Amazon weer terugverdiend wordt door die alleen aan Prime-klanten aan te bieden. Maar dat is nog niet gezegd; Amazon wilde Lessin officieel geen commentaar geven op de plannen die blijkbaar nog volop in ontwikkeling zijn.

Het model van gratis smartphones bij een periodieke betaaldienst is afgekeken van telco’s, die bij contracten van een of twee jaar ook gratis smartphones weggeven die in de loop van die twee jaar echter wel dik worden terugverdiend via de abonnements- en belkosten. Steeds meer telco’s beginnen echter afscheid te nemen van dit verkoopmodel.

Of het Amazon gaat lukken om het plan voor gratis smartphones door te voeren, wordt her en der betwijfeld, maar mocht het gebeuren, dan kan de retailer een aanzienlijk marktaandeel voor zichzelf opeisen. Net zoals op de markt voor boeken, films en muziek, waar Amazon de grootste verspreider van is.

Bron: Jessica Lessin

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters