Amerikaanse defensie werkt aan antenne voor onder water

DARPA, de onderzoektak van het Amerikaanse leger, werkt aan een antenne die signalen kan uitzenden die onder water werken. Normale antennes zenden signalen met een te hoge frequentie uit, waardoor ze niet door materiaal als water of steen kunnen. Dat moet de nieuwe zender van DARPA wel kunnen.

AMEBA

AMEBADe AMEBA (A Mechanically Based Antenna) moet ultralage frequenties van 1 tot 3 KHz en zeer lage frequenties van 3 tot 30 KHz kunnen uitzenden. Daarmee kunnen de signalen door water, maar bijvoorbeeld ook door steen. Dat maakt deze signalen geschikt voor gebruik in bijvoorbeeld water, grotten en tunnels.

Tekstberichten verzenden mogelijk

Grote hoeveelheden data tegelijkertijd kun je met de lage frequenties niet verzenden. Kleine hoeveelheden data als tekstberichten zouden echter wel mogelijk zijn. Dat zou duikers een manier geven om te communiceren met onder meer onderzeeƫrs en schepen. Het zou zelfs mogelijk moeten zijn om door de grond met mensen in diepe bunkers, mijnen of grotten te communiceren.

In koude oorlog al soortgelijke experimenten

Ook in de koude oorlog experimenteerde men al met het gebruiken van lage frequenties om berichten te verzenden. Daar was destijds echter 2000 hectare land, 26 zendmasten van 300 meter hoog en extreem veel stroom voor nodig. De AMEBA daarentegen moet draagbaar zijn.

DARPA gaat op 6 januari 2017 om de tafel zitten met wetenschappers. Dan moeten de visie, de doelen en de uitdagingen wat betreft onderzoek en ontwikkeling verder uitgewerkt worden.

Bron: DARPA via NU.nl

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters