América Móvil biedt 7.2 miljard euro voor KPN

América Móvil heeft een bod uitgebracht op de aandelen van KPN. Het bedrijf biedt 2.40 euro per aandeel, wat neer komt op 7.2 miljard euro.

KPN gooit de turbo op uitrol van 4G LTE-netwerk Kpn

Het Mexicaanse bedrijf heeft bekend gemaakt dat het voornemens is, mits de AFM goedkeuring geeft, om een bod uit te brengen op alle aandelen van KPN. América Móvil biedt 2.40 euro per aandeel van KPN, dat neer komt op een totaal bedrag van 7.2 miljard euro in cash. Daarmee is het bedrijf van Carlos Slim bereidt om 35 procent meer voor KPN te betalen dan dat het bedrijf gisteren na sluiting van de beurs waar was. De kans is daardoor ook groot dat aandeelhouders en de raad van bestuur van KPN, waar América Móvil twee zetels in heeft, in zullen stemmen op termijn met het bod.

Het vijandig bod van América Móvil komt niet uit de lucht vallen. Het bedrijf had al 28 procent van de aandelen van KPN in handen. Onlangs zegde het bedrijf eenzijdig het samenwerkingscontract op waardoor het vrij was om een bod uit te brengen op alle aandelen van KPN. De kans is groot dat América Móvil niet alle aandelen van KPN in handen wil hebben; het bedrijf heeft aangegeven genoegen te nemen met 51 procent van de aandelen in KPN zodat het een meerderheidsbelang heeft.

De strategie van América Móvil is waarschijnlijk om voet aan wall te krijgen in Europa middels KPN. Het bedrijf zal daarom ook na de overname, mits goed gekeurd door de autoriteiten en de aandeelhouders, waarschijnlijk de verkoop van E-Plus in Duitsland terug gaan draaien om zo ook in die markt een rol te kunnen gaan spelen via KPN. In de komende weken zal de overname waarschijnlijk in een stroomversnelling gaan raken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters