América Móvil blokkeert verkoop E-plus niet

KPN heeft bekend gemaakt dat haar grootste aandeelhouder, América Móvil, de verkoop van E-plus niet tegen gaat houden nu KPN meer geld voor haar dochteronderneming krijgt. Daarmee lijkt de verkoop van E-plus door te gaan.

KPN heeft bekend gemaakt dat het bod voor haar dochteronderneming E-plus verhoogd is. Hierdoor is haar grootste aandeelhouder, América Móvil, akkoord gegaan met de verkoop van de onderneming. Eerder leek het er nog op dat América Móvil KPN wilde overnemen vanwege de dochteronderneming E-plus. De provider zou zo voet aan wal willen krijgen in Europa. Maar doordat KPN nu flink wat meer geld krijgt voor E-plus stemt América Móvil toch in met de verkoop van het bedrijf.

KPN krijgt bijna een half miljard meer voor E-plus betaald. De Spaande operator zal in plaats van 8.1 miljard euro nu 8.55 miljard euro gaan neertellen voor E-plus. KPN krijgt daarnaast meer aandelen in het nieuwe bedrijf dat het verkoopt. De verkoop moet nog wel op 2 oktober goedgekeurd worden door de aandeelhouders van KPN tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering. De kans is groot dat de aandeelhouders in zullen stemmen met de verkoop.

América Móvil zal op haar beurt in september een bod doen op alle aandelen van KPN. Daarbij lijkt het erop dat de overname van KPN voor het eind van het jaar beslecht wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters