América Móvil blokkeert verkoop E-plus niet

KPN heeft bekend gemaakt dat haar grootste aandeelhouder, América Móvil, de verkoop van E-plus niet tegen gaat houden nu KPN meer geld voor haar dochteronderneming krijgt. Daarmee lijkt de verkoop van E-plus door te gaan.

KPN heeft bekend gemaakt dat het bod voor haar dochteronderneming E-plus verhoogd is. Hierdoor is haar grootste aandeelhouder, América Móvil, akkoord gegaan met de verkoop van de onderneming. Eerder leek het er nog op dat América Móvil KPN wilde overnemen vanwege de dochteronderneming E-plus. De provider zou zo voet aan wal willen krijgen in Europa. Maar doordat KPN nu flink wat meer geld krijgt voor E-plus stemt América Móvil toch in met de verkoop van het bedrijf.

KPN krijgt bijna een half miljard meer voor E-plus betaald. De Spaande operator zal in plaats van 8.1 miljard euro nu 8.55 miljard euro gaan neertellen voor E-plus. KPN krijgt daarnaast meer aandelen in het nieuwe bedrijf dat het verkoopt. De verkoop moet nog wel op 2 oktober goedgekeurd worden door de aandeelhouders van KPN tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering. De kans is groot dat de aandeelhouders in zullen stemmen met de verkoop.

América Móvil zal op haar beurt in september een bod doen op alle aandelen van KPN. Daarbij lijkt het erop dat de overname van KPN voor het eind van het jaar beslecht wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters