América Móvil heeft geld rond voor overname KPN

América Móvil heeft bekend gemaakt dat het haar financiering rond heeft voor een eventuele overname van KPN. Het bedrijf denkt in september haar bod te kunnen onderschrijven.

KPN gooit de turbo op uitrol van 4G LTE-netwerk Kpn

De provider van Carlos Slim laat weten dat het inmiddels genoeg geld heeft los gepeuterd om een bod te kunnen doen op alle aandelen van KPN die het nog niet in handen heeft. De operator heeft onlangs een voorlopig bod op KPN uitgebracht dat omgerekend 7.2 miljard euro voor de aandeelhouders van KPN oplevert. América Móvil biedt 2.40 euro per aandeel van KPN. Daarmee is het bedrijf van Carlos Slim bereidt om 35 procent meer voor KPN te betalen dan dat het bedrijf gisteren na sluiting van de beurs waar was.

De Mexicaanse provider wil het bod in september onderschrijven bij de AFM in Nederland en zo een definitief bod uit gaan brengen op de aandelen van KPN. De Nederlandse regering heeft al eengegeven zich niet te willen bemoeien met de overname van KPN, maar de SP fractie is fel tegen een dergelijke overname. De verwachting is dat het bod in eerste instantie nog verhoogd zal gaan worden door de Mexicanen maar later wel geaccepteerd zal gaan worden door aandeelhouders.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters