América Móvil mag een bod uitbrengen op alle KPN-aandelen

Het Mexicaanse América Móvil heeft een samenwerkingsverband met KPN opgezegd. Hierdoor kan het bedrijf het aantal aandelen in KPN uitbreiden en zo een bod doen op alle aandelen van de Nederlandse telco.

KPN logo

KPN heeft middels een persbericht bekend gemaakt dat América Móvil eenzijdig het samenwerkingsverband heeft opgezegd. In het samenwerkingsverband was een clausule opgenomen waarin stond dat América Móvil het aantal aandelen in KPN niet verder mocht uitbreiden dan de 28 procent die het nu al heeft in KPN. Doordat de samenwerking is opgezegd staat América Móvil niets meer in de weg om het aantal aandelen uit te breiden tot 30 procent of meer.

Mocht América Móvil inderdaad het aantal aandelen in KPN tot boven de 30 procent gaan uitbreiden, dan moet het een bod doen op alle aandelen van KPN. De kans is aanzienlijk dat dit komende week zal gaan gebeuren en dat het Mexicaanse bedrijf dan ook KPN zal gaan overnemen op termijn. Voor de tussentijd blijven de twee aangestelde commissarissen van América Móvil deelnemen in de raad van commissarissen bij KPN.

Een andere optie zou ook zijn dat América Móvil juist van de aandelen van KPN af wil. De kans hierop lijkt echter klein na de verkoop van E-Plus waardoor de financiële positie van KPN sterk verbeterd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters