América Móvil mag een bod uitbrengen op alle KPN-aandelen

Het Mexicaanse América Móvil heeft een samenwerkingsverband met KPN opgezegd. Hierdoor kan het bedrijf het aantal aandelen in KPN uitbreiden en zo een bod doen op alle aandelen van de Nederlandse telco.

KPN logo

KPN heeft middels een persbericht bekend gemaakt dat América Móvil eenzijdig het samenwerkingsverband heeft opgezegd. In het samenwerkingsverband was een clausule opgenomen waarin stond dat América Móvil het aantal aandelen in KPN niet verder mocht uitbreiden dan de 28 procent die het nu al heeft in KPN. Doordat de samenwerking is opgezegd staat América Móvil niets meer in de weg om het aantal aandelen uit te breiden tot 30 procent of meer.

Mocht América Móvil inderdaad het aantal aandelen in KPN tot boven de 30 procent gaan uitbreiden, dan moet het een bod doen op alle aandelen van KPN. De kans is aanzienlijk dat dit komende week zal gaan gebeuren en dat het Mexicaanse bedrijf dan ook KPN zal gaan overnemen op termijn. Voor de tussentijd blijven de twee aangestelde commissarissen van América Móvil deelnemen in de raad van commissarissen bij KPN.

Een andere optie zou ook zijn dat América Móvil juist van de aandelen van KPN af wil. De kans hierop lijkt echter klein na de verkoop van E-Plus waardoor de financiële positie van KPN sterk verbeterd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters