América Móvil mag een bod uitbrengen op alle KPN-aandelen

Het Mexicaanse América Móvil heeft een samenwerkingsverband met KPN opgezegd. Hierdoor kan het bedrijf het aantal aandelen in KPN uitbreiden en zo een bod doen op alle aandelen van de Nederlandse telco.

KPN logo

KPN heeft middels een persbericht bekend gemaakt dat América Móvil eenzijdig het samenwerkingsverband heeft opgezegd. In het samenwerkingsverband was een clausule opgenomen waarin stond dat América Móvil het aantal aandelen in KPN niet verder mocht uitbreiden dan de 28 procent die het nu al heeft in KPN. Doordat de samenwerking is opgezegd staat América Móvil niets meer in de weg om het aantal aandelen uit te breiden tot 30 procent of meer.

Mocht América Móvil inderdaad het aantal aandelen in KPN tot boven de 30 procent gaan uitbreiden, dan moet het een bod doen op alle aandelen van KPN. De kans is aanzienlijk dat dit komende week zal gaan gebeuren en dat het Mexicaanse bedrijf dan ook KPN zal gaan overnemen op termijn. Voor de tussentijd blijven de twee aangestelde commissarissen van América Móvil deelnemen in de raad van commissarissen bij KPN.

Een andere optie zou ook zijn dat América Móvil juist van de aandelen van KPN af wil. De kans hierop lijkt echter klein na de verkoop van E-Plus waardoor de financiële positie van KPN sterk verbeterd is.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters