América Móvil wil bod op KPN gaan intrekken

América Móvil heeft aangegeven haar bod voor KPN in te willen trekken als Stichting Preferente aandelen haar call optie zal gebruiken. Hierdoor wordt feitelijk een overname van KPN geblokkeerd.

KPN gooit de turbo op uitrol van 4G LTE-netwerk Kpn

Gisteren werd bekend dat een speciale stichting genaamd preferente aandelen B haar call optie heeft gebruikt om KPN te beschermen. De stichting beschikt over een speciale batch aan aandelen die in tijden van nood of bij vijandige overnames gebruikt kunnen worden om KPN te beschermen. De stichting heeft 50 procent van de aandelen in handen, minus 1 aandeel. Hierdoor kan tijdens een aandeelhoudersvergadering begin oktober de overname door América Móvil tegengehouden worden.

Inmiddels heeft de Mexicaanse provider gereageerd op deze ontwikkelingen. Het bedrijf zegt teleurgesteld te zijn in de gang van zaken en overweegt nu haar bod op KPN in te trekken. Het bedrijf merkt op dat het heeft meegewerkt met alle bonden en OR’s van KPN en ook is het van mening dat de overname extra waarde kan creëren voor aandeelhouders. Daarnaast zou de Mexicaan het merk en het personeel van KPN willen behouden, net als diens hoofdkantoor en merken in Nederland.

Aandeelhouders menen dat dit een onderhandelingstactiek kan zijn om het geboden bedrag van de Mexicanen te verhogen. “De beschermingswal creëert rust zodat de partijen rond de tafel kunnen gaan zitten om tot een beter bod te komen. Een beter bod is een hoger bod, waarbij ook meer duidelijkheid komt over de positie van minderheidsaandeelhouders”, aldus directeur Jan Maarten Slagter van de VEB.

Het aandeel van KPN staat momenteel 5 procent lager als gevolg van deze ontwikkelingen. Aandeelhouders zijn bang dat KPN niet lang meer op eigen benen kan staan zonder een dergelijke overname.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters