América Móvil wil bod op KPN gaan intrekken

América Móvil heeft aangegeven haar bod voor KPN in te willen trekken als Stichting Preferente aandelen haar call optie zal gebruiken. Hierdoor wordt feitelijk een overname van KPN geblokkeerd.

KPN gooit de turbo op uitrol van 4G LTE-netwerk Kpn

Gisteren werd bekend dat een speciale stichting genaamd preferente aandelen B haar call optie heeft gebruikt om KPN te beschermen. De stichting beschikt over een speciale batch aan aandelen die in tijden van nood of bij vijandige overnames gebruikt kunnen worden om KPN te beschermen. De stichting heeft 50 procent van de aandelen in handen, minus 1 aandeel. Hierdoor kan tijdens een aandeelhoudersvergadering begin oktober de overname door América Móvil tegengehouden worden.

Inmiddels heeft de Mexicaanse provider gereageerd op deze ontwikkelingen. Het bedrijf zegt teleurgesteld te zijn in de gang van zaken en overweegt nu haar bod op KPN in te trekken. Het bedrijf merkt op dat het heeft meegewerkt met alle bonden en OR’s van KPN en ook is het van mening dat de overname extra waarde kan creëren voor aandeelhouders. Daarnaast zou de Mexicaan het merk en het personeel van KPN willen behouden, net als diens hoofdkantoor en merken in Nederland.

Aandeelhouders menen dat dit een onderhandelingstactiek kan zijn om het geboden bedrag van de Mexicanen te verhogen. “De beschermingswal creëert rust zodat de partijen rond de tafel kunnen gaan zitten om tot een beter bod te komen. Een beter bod is een hoger bod, waarbij ook meer duidelijkheid komt over de positie van minderheidsaandeelhouders”, aldus directeur Jan Maarten Slagter van de VEB.

Het aandeel van KPN staat momenteel 5 procent lager als gevolg van deze ontwikkelingen. Aandeelhouders zijn bang dat KPN niet lang meer op eigen benen kan staan zonder een dergelijke overname.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters