Tieners kiezen massaal voor iPhone, zo blijkt uit onderzoek

Het Amerikanse bureau Piper Jaffray doet geregeld onderzoek onder Amerikaanse tieners. Met hun vaak afwijkende gedrag zijn ze een interessante case. Het is immers de generatie van de toekomst. En wat is belangrijk in de toekomst? iPhones.

Tieners massaal aan de iPhone in Amerika

Althans, dat blijkt uit de meest recente enquête van het bedrijf. 82 procent van de respondenten gebruikt een iPhone. De enquête beslaat duizenden tieners, met een gemiddelde leeftijd van 16 tieners in veertig staten.

82 procent is een flink marktaandeel. We wisten al dat Apple de markt in de Verenigde Staten domineert. De groei zet echter door: vorig jaar stond het percentage nog op 78 procent. In 2014 was het nog maar 60 procent.

Apple iPhone Amerika

Bovendien lijkt het erop dat die stijging ook volgend jaar door gaat zetten. 84 procent van de ondervraagde tieners wil als volgend telefoon namelijk een iPhone. Of dat ook gaat resulteren in daadwerkelijke verkopen, gaan we begin volgend jaar ontdekken.

Ook opvallend: 20 procent van de tieners is van plan om binnen zes maanden een Apple Watch aan te schaffen. Onder vermogende tieners is Apple het op een na meest begeerlijke merk, na Rolex. Het horlogemerk weet met zijn luxueuze accessoires de Amerikaanse tieners te fascineren.

In de context van recente geruchten rondom de aankomende iPhones is dit bijzonder goed nieuws voor Apple. De techgigant komt namelijk hoogstwaarschijnlijk met een goedkopere opvolger van de iPhone X. Dan hebben we het over een budgetmodel met een LCD-scherm.

Waar de iPhone X zeer prijzig is en de iPhone 8 ietwat saai, kunnen consumenten dus eind dit jaar massaal overstappen op het nieuwe design. Tegen een zachtere prijs. In dit artikel leggen we je alles uit over de vermeende toekomstplannen van Apple.

En in Nederland? Daar zal de verhouding anders liggen. Helaas is er geen recente data rondom wat voor toestellen tieners hier gebruiken. Wereldwijd beslaat Android echter meer dan tachtig procent van de markt.

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters