Amerikaans onderzoek wijst uit dat consumenten 4G nog niet belangrijk vinden

Een Amerikaans onderzoek naar 4G-netwerken heeft uitgewezen dat de techniek door het merendeel van de consumenten niet echt belangrijk gevonden wordt. Bij de keuze van een telefoon speelt LTE-ondersteuning nog wel mee, bij de keuze van een netwerk nauwelijks.

Netwerkkeuze onderzoek Amerika

Slechts vier procent van de ondervraagden vond snelheid de doorslaggevende factor bij het kiezen van een telefoonnetwerk. 29% ging voor een lage prijs en 26% vindt vooral de dekking belangrijk tijdens het kiezen van een nieuw netwerk. Overigens denkt 60% er significant op vooruit te gaan qua dekking, wat hun keuze kan beïnvloeden.

Een aardig aantal van de ondervraagden zegt wel graag te upgraden naar een 4G-toestel. 13% acht de kans groot, en 21% zegt dat de kans zeker aanwezig is. Overigens zegt de grootste groep mensen, 27%, dat de kans erg klein is dat ze naar een 4G-toestel zullen upgraden. Toch is er een flink percentage ondervraagden dat extra wil betalen voor 4G: 40%.

Maar al met al is het enthousiasme over 4G dus nog niet echt groot voorlopig. Dat is misschien ook de reden dat Europese netwerken het voorlopig bij 3G houden. Dat blijkt voor de meeste consumenten prima te zijn en scheelt natuurlijk heel wat investeringen op de korte termijn.

Netwerkkeuze onderzoek Amerika

 

Netwerkkeuze onderzoek Amerika

 

Bron: Electronista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Daan -

  De meeste mensen kopen gewoon telefoons en weten niet wat voor netwerkfunctionaliteit er in zit. Omdat de telefoons met de nieuwere generatie antennes minder verkocht worden hoeft het niet gelijk te betekenen dat mensen het nog niet belangrijk vinden.

  1. kipje -

   Lol, het gaat hier niet om aantal verkochte toestellen. En daar zijn er nog niet veel van maar dit is een soort anquette hoe je dat ook schrijft

   Gr….arno

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters